Астронавтът в Саламанка от 16 век!

Катедралата в Саламанка е построена през 16-ти век. Има версия, че масоните , които са построили тази катедрала , са знаели за тайните на полетите в космоса в бъдеще, а може би и в миналото, и са „информирали“ за това своите  последователи .

Тълпи от туристи се насочват към Саламанка, за да видят с очите си съществуване на този астронавт на стената на катедралата.

Настоятелят на катедралата Родригес Соланелес, с цялата си отговорност заявява, че този астронавт е невъзможно да бъде изваян като шега, защото епархията стриктно следи всички дейности  по стените на катедралата.

Свещеникът казва също, че храмовете са украсявани с всички познати чудовища по това време. Те символизират опасността и греховността на този свят . Вътре в катедралата няма нито едно такова чудовище,   което означава вселенска защита в рамките на стените на храма.

Вдясно от фигурата със скафандъра наистина се намира едно от  чудовищата в  митологията. А какво прави сред  чудовищата съвременен астронавт с цялата си екипировка  за оцеляване в космоса,  си остава загадка . И ако се вгледате внимателно , можете да видите дори и пръстените на маркуча за кислород и гофрираната повърхност на тежките  ботуши, пригодени за  космическа разходка .

 

Търсейки в  библиотечните архиви на Университета в Саламанка, учените са открили гравюрата, която е  направена  в началото на XIX век с пълната картина на всички скулптурни украси на катедралата. Представете си изненадата им , когато на  гравюрата видели изобразен и този астронавт .

Катедралата е под закрилата на ЮНЕСКО, така че всички мисли за фалшифициране трябва да се отхвърлят.

Но тогава остава въпросът – къде биха могли да видят астронавт през 16 век?

http://30dumi.eu/2014/03/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%82-%D0%BE%D1%82-16-%D0%B2%D0%B5%D0%BA/

Related Posts

2 thoughts on “Астронавтът в Саламанка от 16 век!

  1. The astronaut, along with other contemporary symbols was added in 1992 during restoration work on the „new“ cathedral. According to an article about the restoration (in Portuguese – Click here for Google translation to English), it is a tradition of cathedral builders and restorers to include a contemporary symbol on the building as a means of „signing“ their work.

  2. Астронавтът, заедно с други съвременни символи е добавен през 1992 г. по време на възстановителни работи по „новата“ катедралата. Според статия за възстановяването (на португалски – Натиснете тук за Google превод на английски език), това е традиция на катедрални строители и реставратори да включва съвременен символ на сградата като средство за „подписване“ на тяхната работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *