Учени успяха да победят рак с помощта на вирус

arutC0QlL14Една малка, но много важна победа над рака на кръвта успя да спечели организацията с нестопанска цел  Mayo Clinic, която се бори с най-тежкото заболяване при човека. Лекарите са успели да се излекуват напълно  50 -годишна пациентка с рак на кръвта. А за да постигнат този резултат, те използвали много специфичен метод.

Пациентка в напреднала възраст с диагноза рак на кръвта,  през юни миналата година  се съгласила да участва в експериментално лечение, което и било предложено от  персонала в Mayo Clinic. По време на това лечение и била инжектирана венозно ваксина срещу морбили.

В резултат раковите клетки, които се били разпространили в тялото и, напълно изчезнали след единична доза от ваксината, макар и доста концентрирана. Тази ваксина, както се оказало, странно привлича някои ракови клетки. Вирусът на морбили се прилепва към  злокачествените  клетки и ги използва за размножаване. При това се разрушват обвивките на раковите клетки, а  човешката имунна система унищоважва всичко онова , което остава след разрушаването, като започва да  възприема рака като  вирусно заболяване. Така вирусната  ваксина само маркира раковите клетки и унищожава техните защитни бариери, а  останалата работа върши  самият организъм.

„Това е просто един невероятен резултат ! Преди това  ние проведохме експерименти върху лабораторни мишки и знаехме , че ваксината е в състояние да убие метастатичен рак в тялото на гризачите, но ефективността на този метод върху човешки организъм, преди това никой не е доказвал“ – споделя ентусиазма си с журналисти на Star Tribune ръководителят на изследването, д-р Стивън Ръсел.
Лекарите внимателно изчислили количеството ваксина, необходимо за да се победи рака на кръвта . Вместо стандартните 10,000 единици, които се прилагат на  пациенти по време на ваксинация срещу морбили,  пациентите с рак се нуждаят от доза от 100 милиарда единици.

Изследванията продължават.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *