До 2045 г. киборгите могат да залеят планетата

robotДнес законът не определя доколко разумна  и сложна може да бъде една машина. Ако това продължава, тенденцията към усложняване на изкуствения интелект може да се превърне експоненциална, и към  2045 г. доминиращ вид на планетата може вече да не е човекът, а роботът, смята физикът Луис дел Монте.

Според автора крадено от непознатоекрадено от некпознатсо на книгата „Революция на изкуствения интелект“ Луис дел Монте, още следващото поколение ще бъде застигнато от технологичната сингулярност – експлозивен ръст на научно-техническия прогрес, включващ създаването на самовъзпроизвеждащи се машини, човешки интеграция с изчислителните машини или значително увеличаване на капацитета на човешкия мозък чрез биотехнологии, пише Business Insider.

Този велик краденод от нептознатоцкрадено от непознато обрат, според учените, ще се случи в рамките на следващите 30 години.

„Това не е сценарий на „Терминатор“, война няма да има – казва дел Монте. – Но през първото десетилетие на постсингулярността машините ще превръщат хората в киборги. Ефективността  на автоматизирани системи в бизнеса ще нарасне в пъти в крадено ота нетпознатоакрадено от непознато много страни. В Китай, например, тя се е удвоила, ако се анализира растежа на БВП на един човек в трудоспособна възраст“.

„До края на века нашият краденто от непознатоакрадкено от непознато вид  голяма степен ще се трансформира в раса от киборги – отчасти хора, отчасти роботи. Пробив ще има в безсмъртието. Човечеството ще получи почти неограничено свободно време, и в крайна сметка машините ще започнат да го считат за непредсказуем и опасен вид“- казва ученият.

Дел Монте е  сигурен, че машините крадено отс непознатоккраадено от непознато ще придобият съзнание и способност да се защитават. „Ние ще се превърнем за тях в един вид опасни насекоми. Човекът води войни, способен е да изгори два пъти земното кълбо, прави компютърни вируси. Определено не е  съсед, do когото искате да живеете в близост“.

Един експеримент, проведен през 2009 г. крардено от непознатоцкцрадено от непознато в Ecole Polytechnique в Лозана показа, че роботите са придобили способността да лъжат. Роботите трябвало  заедно да добиват  полезни ресурси, като  избягват опасните. За изненада на организаторите, машините се научили да се заблуждават една друга, за да получат повече ресурси за себе си.

„Това означава, че те също могат да крадено от непосзнатоккрадено окт непознато се научат и на самозащита,“ – казва дел Монте.

крадено от непозснатоскраденоа от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *