Безумията на комунизма или как Китай унищожи врабчетата!

През 1958 г. по инициатива на Мао Дзедун в Китай започва кампания за борба със селскостопанските вредители. За главни врагове са обявени … врабчетата, а по-късно и мухите.

Тъй като врабчета не могат да останат във въздуха без почивка в продължение на повече от 15 минути, на китайците били дадени инструкции по всякакъв начин да плашат птиците така,  че те да не кацат и да падат на  земята мъртви.

vrabecСпоред статистиката, само за една година са били унищожени почти 2 милиарда. И макар след една година  реколтата да била по-добрa, се оказало, че тя е изядена от  гъсеници и скакалци, числеността на които преди това била регулирана от врабчетата.

Екологичният  дисбаланс предизвикал заедно с политиката на Големия скок и природните бедствия небивал глад, от който умират над 20 милиона души.

После се наложило врабчета да се внасят от чужбина…

esotericblog

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

НЛО плазмоиди летят над Великата китайска стена (видео)

Великата китайска стена е много известно древно съоръжение, за коeто има много различни хипотези за произхода. Но  сега не става дума за тази стена, а за странните обекти, които летят… Continue reading „НЛО плазмоиди летят над Великата китайска стена (видео)“

 

 

Пещерата на извънземните в Китай е на 150 хиляди години (видео)

Учени от Китай преди 30 години откриват загадъчна пещера, разположена на границата на провинция Кингхай (Китай) и Тибет. Тогава историята на пещерата не била изяснена, затова сметнали, че има извънземен… Continue reading „Пещерата на извънземните в Китай е на 150 хиляди години (видео)“

 

Луната: „Черният Монолит“, който посрещна китайския луноход (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *