Страдащ от сънна парализа, засне странно същество над себе си (видео)

sleep_paralysis_by_nile_can_too-d4k0xav-400x225Човек, страдащ от сънна парализа, настроил камерата си така, че да прави снимки на това, което той изпитва по време на сън. Камерата заснела нещо странно да кръжи над него.

Mike Pike често се събуждал през нощта, и изпитвал състояние на полубодърствуване – не можел да се движи. В някои случаи Pike чувствал, че не е сам, а понякога забелязвал в краката си странна тъмна фигура, която го гледала.

„Аз съм рационалист и скептик. Никога не съм се интересувал от паранормалното, но моят експеримент показа, че наистина може да съществува“, – казва той.

Една вечер миналата седмица, Pike решил да постави камера в спалнята си, за да документира, какво изпитва по време на неговите безсънни нощи. Pike настроил камерата така, че да може да се вижда леглото му и заспал на светло. Кадрите, които заснел били шокиращи. Във видеото, около 30-та секунда, зловеща мъгла се издига към тавана от леглото на Pike.

„Отново и отново гледах тези кадри, опитвайки се да намеря логично обяснение за това изображение, което прилича на призрак, но нищо не измислих“ – казва Пайк за видеото.

„Аз съм наистина започвам да вярвам, че съм снимал на видеото нещо, което видях по време на парализата. Това ме плаши, аз вече не мога да спя в стаята си“.

Учените твърдят, че състоянието на сънна парализа, известна като хипнагогия, предизвиква видения за сенчести хора. В състояние на хипнагогия, което се нарича и бодърстване по време на сън, човек сякаш се намира в един фантастичен свят, но в същото време осъзнава и реалността. По време на това състояние, хората изпитват страх, натиск върху гърдите и визуални образи на тъмни създания.

АНАЛИЗАТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *