Невероятната история с изчезването на Фредерик Валентич

 20- годишният пилот Фредерик трябвало да придобие необходимия летателен опит за получаване на търговски лиценз. Той пилотирал едномоторен Cessna 182 при полет до King Island, разположен на 160 км от Мелбърн, Австралия.1

Само че в определеното време той не се приземява на острова.

В събота, 21 октомври 1978 г.,  в 19:06 часа е получена неговата последна радиограма   в мелбърнския Mission Control Centre. От тогава за пилота не е известно нищо. Това изчезване е уникален случай в историята на авиацията.

Точно преди гласът му изведнъж да замлъкне по време на разговор с диспечерите, Валентич съобщава, че е видял четири ярки зелени светлини на около триста метра над самолета си: „Те идват към мен от изток, изглеждат така, сякаш си играят на някаква странна игра. Аз не съм в състояние да оценя скоростта на тяхното движение. „

Това е последвано от дълго мълчание, прекъснато, когато диспечерът поискал да идентифицира обекта. Младият пилот отговорил: „Това не е самолет, това е …“, и контактът прекъсва завинаги.

Интензивно търсене по земя, море и въздух правят австралийските военноморски и въздушни сили, започвайки от пролива Баса, точката на последния радиоконтакт на Валентич, разположен на 35 километра от остров Кинг Айлънд и на 160 км от Мелбърн.

Въпреки това, тези търсения са без резултат: няма следа от пилота и самолета му. Установено е, че метеорологичните условия в момента на изчезването му са били перфектна видимост без ограничения и мек бриз.

Бащата на пилота Гуидо Валентич е бил абсолютно сигурен, че синът му е все още жив, и по-скоро, че той е бил отвлечен от извънземни същества. И което е много по-важно, Валентич-старши разказал за страстта на сина си по неидентифицираните летящи обекти. Бащата дори споменал, че Фредерик казал, че е видял един от тях десет месеца по-рано. Имало още много свидетели, които се обаждали в полицията в същата събота вечер като съобщавали, че са видели НЛО. Представителят на австралийските ВВС съобщил, че през този уикенд е имало десет съобщения от различни хора, че те са наблюдавали НЛО.

Тази снимка е направена в деня на изчезването

ufo-picture

Цялата тази загадъчна история става още по-загадъчна години след това. Според информация, потвърдена от много свидетели, човек, който нарича себе си Фредерик Валентич и е австралийски пилот, мистериозно изчезнал през 1978 г., бил жив и здрава 12 години по-късно – през 1990 г. той е забелязан на почивка на остров Тенерифе (Канарски острови).

Показвайки австралийски паспорт, за да докаже своите твърдения, Валентич няколко пъти казва на различни събеседници, че сега той принадлежи към група от хора, наети от извънземни. Важно е също така да се отбележи, че у човека, който наричал себе си Валентич, не се забелязвали никакви външни промени, той изглеждал точно като на снимката, направена малко преди неговото изчезване – на възраст около двадесет години.

Много забавна история, нали? Особено интересно би било да се знае какво прави Валентич в този курорт. Дали извънземните са му дали няколко дни почивка?

По материали на e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Досиетата НЛО: „Инцидентът в Кайкоура“ – оригинални кадри от контакта! (видео +)

На 31 декември 1978 г. филмов екип се качва на самолета Argossy за интервю с екипажа. На 20 и 21 декември друг самолет съобщава за среща с няколко НЛО и… Continue reading „Досиетата НЛО: „Инцидентът в Кайкоура“ – оригинални кадри от контакта! (видео +)“

ВМС на САЩ потвърдиха, че видеоклиповете с НЛО в небето са истински! (видео +)

ВМС на САЩ признаха, че видеоклиповете с неидентифицирани обекти, заснети от американски пилоти и публикувани в Интернет, са истински. Това съобщи изданието Popular Mechanics. Клиповете са заснети през 2004 и… Continue reading „ВМС на САЩ потвърдиха, че видеоклиповете с НЛО в небето са истински! (видео +)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

2 thoughts on “Невероятната история с изчезването на Фредерик Валентич

  1. Там В Австралия се намира военно въздушната база Пайнгап,имаща пряка връзка с извънземни цивилизации и високо технологични летателни апарати!Свързвайки това с гореописаното няма нищо нередно!Просто им е харесал по някакъв начин и са го отвлекли и вербували да работи за тях.

  2. Имам информация,че тази секретна военна база е дълбоко под земната повърхност и там се работи със съдействието на високо развита извънземна цивилизация.Няма да се впускам в подробности просто щото са толкова много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *