7 съвета, които един ден могат да спасят живот

Хората са на  100% сигурни, че   никога  няма да им се случи нищо лошо. Че няма да станат свидетели на произшествие или че няма да попаднат в такова, че  никога няма да се изгубят в гората или ще ги връхлети инфаркт.

Но реалността е такава, че абсолютно всичко може да се случи, и е добре да бъдем подготвени. Можете да продължите да си мислите, че всички лоши неща ще ви подминат, но все пак  прочетете и запомнете тези съвети, за които ще разкажем по-долу. Вероятно те някога ще помогнат за спасяването на човешки живот.

Как да се помогне на друг човек, когато наоколо има  тълпа

Ефектът на безучастието  (англ.:  Bystander effect) – това е  правило, което гласи: колкото повече случайни свидетели има  наоколо, толкова е по-малко вероятно  някой все пак да  помогне. Всеки човек ще се надява на някой друг. Как да действаме в тази ситуация:

Идентифицирайте човека, който ще ви помага. Вие вероятно няма да знаете името му, така че го опишете:

Вие, в червената тениска и сини джинси, моля ви, елате  при мен и ми помогнете: дръжте тук, помогнете да го превържа и т.н.

Обърнете се към друг човек и го помолете да се обади на бърза помощ. Не си мислете, че някой вече прави това. Всеки ще мисли по същия начин.

Вашата цел – е да направите няколко човека отговорни, в противен случай те просто ще стоят там и ще гледат изпадналия в беда човек.

Как да се държим с  подозрителен  шофьор на такси

На първо място, преди да влезете в такси, винаги запомняйте  номера на колата. Ако видите, че шофьорът на таксито се държи подозрително, обадете се на някой  познат (или се преструвайте,  че се  обаждате), а  в хода на разговора (измислен) кажете на приятеля си, че  пътувате  с такси и номера на колата.

Шофьорът не знае целта на вашето обаждане. Единственото нещо, което е важно за него сега – е, че номерът на колата му знае  и някой друг, и като следствие  той няма може да направи нищо, дори и ако иска.

Какво да правите, ако се задавите

Ако се задави и не може да дишате веднага се опрете на  колене и ръце на пода. След това рязко опънете  ръцете си напред и паднете на гърдите и корема. Доста неприятно, но това е единственото нещо, което можете да направите,   ако искате да  спасите живота си.
main-qimg-74b96248d9d3a00b27d643b11253fd3e
Заемете тази поза, ако се задавите.

 Ако сте се изгубили в гората

Минавайте покрай  дърветата само от  едната страна. Ако сте десничар, то отляво, ако сте левичар – от дясната. Така няма да  можете да се въртите в кръг.

Ако вашият приятел е пиян и казва, че  трезвен, и сяда зад волана – Ударете го.

Инфаркт

Ако почувствате остра болка в сърцето, преди пристигането на линейката и използването на хапчета дишайте колкото се може по- дълбоко и силно. Кашляйте, силно и без прекъсване . Това помага да се изпомпва кръв от сърцето.

Ако паднете във водата с колата си

Не се опитвайте да отворите вратата веднага. Силният  поток  вода ще  ви удари  и помете дълбоко във вътрешността. Вместо това изчакайте, докато колата се гмурне във водата и  отворете леко прозореца или вратата, така че водата да се излива бавно вътре. След като  почти се напълни, вие ще бъдете в състояние да изплувате.

http://bg.checkonline4you.com/7-saveta-koito-edin-den-mogat-da-spasyat-zhivot/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *