Орангутанка си направи рокля от чувал

uuuu5555uk

16-годишен женски орангутан порази туристите  и служителите в  Paignton Zoo – тя успя да си направи рокля от стар чувал за кафе. Забележителното е, че никой от нейните роднини не успял да направи нещо подобно.

Според таблоида Mirror, 16-годишният женски орангутан Gambira oт  Paignton Zoo в Девън, Великобритания, смаяла  туристите, като  се появила пред тях в небрежна рокля с надписи.

uuuu5555

Внимателните посетители забелязали, че това е всъщност е стар чувал за кафе. По-късно от зоопарка  обяснили на туристите, че решили да дадат на орангутаните  дарени от „Costa Rica Plantation“ чували за кафе за да видят какво ще правят с тях маймуните.rpaoaop

„Искахме да видим доколко те са любопитни и какви умения са развили,“ – заяви кураторът на бозайниците и на експеримента Neil Bemment.

Първоначално действията на орангутаните не впечатлили специалистите: животните постъпили като повечето хора – получения материал  използвали за подобряване на условията си на живот.

„Трябваха много чували, които маймуните използваха за покрив и завеси, заменяйки растящите в  дивата природа огромни листа.  По този начин те се предпазват от топлина, дъжд и любопитни очи . Също така им харесаха парчетата плат – те ги мокреха с течност и ги смучеха или дъвчеха“- описва поведението на приматите Bemment.

Скоро вниманието на наблюдаващите маймуните служители привлякла Gambira, която работела  усилено с един чувал: маймуната успяла да напъха краката си в ревизионните дупки, а  после сама направила още една дупка , в която пъхнала главата си.

Related Posts

One thought on “Орангутанка си направи рокля от чувал

  1. Страхотно! Никога не биха ме учидили за нищо животните, хората са боклуците и изродите, които унищожиха природата и фауната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *