Изчезнал през 1955 г. самолет се приземява след … 37 години

bigПодобно на летящия фантом от Зоната на здрача,  чартърният самолет DC-4 с 57 пътници на борда се приземява в Каракас, Венецуела, през 1992 … 37 години след изчезването му през 1955 г. по време на полет от Ню Йорк до Маями! Но само след няколко минути и  самолетът – призрак отново изчезва в облаците! Показанията на очевидци и записите на  радиовръзката  между пилотите и контролната кула са неопровержимо доказателство, че това кошмарно кацане е факт.

– Показания на работниците от Контролните служби на летището, които са видели инцидента, съвпадат по същество, – казва заместник-министърът на гражданската авиация Ramon Estovar. Но необорим аргумент, според Estovar е малък календар от  1955 г., който пилотът хвърлил на пистата, секунди преди излитането и изчезването на DC-4.

– Видях самолета … Чух гласа на пилота. Аз дори държах в ръката си календар, но все още не мога да повярвам – казва Хуан де ла Корте, който ясно  вижда  всичко, което се е случило от мястото си на кулата за контрол на полетите. – Тези хора на борда все още смятали, че е 1955 г., и че те са се приземили във Флорида. Но това не е така. Бог знае къде са били всички тези години.

Според де ла Корте  и други диспечери, те разбрали, че се случва нещо свръхестествено на летището, когато изведнъж започнал да се приближава витлов самолет, който не бил забелязан на екраните на радарите.

– Видяхме самолета със собствените си очи, но на радара нямаше и следа от него – казва де ла Корте. – Ние попитахме  пилотът да каже кой е, и той ни се обади по радиото: „Къде сме ние?“ Гласът му беше изплашен и объркан, но в крайна сметка той каза, че изпълнява  чартърен полет 914 от Ню Йорк до Маями с екипаж от 4 души и 57 пътници на борда.

Диспечерът каза, че след тези думи на пилота,  в контролната зала настъпва мълчание. Всички били шокирани. Полет 914 … Mаями… на 1800 km от Каракас …

– Казах на пилота: „Това е Каракас, Венецуела … Южна Америка.“ После  попитах: „В бедствие ли сте?“ Нямаше никакъв отговор, а аз разчистих коридора за кацане, което мина успешно. Точно когато започнах да мисля, че всичко е минало добре, чух пилотът да казва на своя втори пилот: „Исусе Христе, Джими! Какво, по дяволите, е това? „Те гледаха реактивен самолет и се държаха така, сякаш това е космически кораб.

Според де ла Корте, пилотът казал, че по  график той трябвало да кацне на международното летище в Маями в 9.55 ч на 2 юли 1955 г.

– Тогава аз го чух да казва: „Нещо не е наред тук.“ Аз казах по  радиото:  „Капитане, това е международното летище в Каракас. Днес е 21 май 1992 г.“ Той само възкликна:“ О, Боже мой! „Можеше да се чуе-  той дишаше тежко. Опитах се да го успокоя, като казах, че изпращам наземен екип към тях.

Според де ла Корте, когато екипът се приближил до самолета, пилотът извикал по радиото: „Не! Не се приближавайте! Тръгваме си от тук! “

По-късно хората от наземната служба съобщават, че са видели лицата на пътниците, притиснати към прозорците на самолета. Пилотът отворил прозореца на кабината махнал  с ръка към тях да  се махат.

– Той махна с някаква папка – казва де ла Корте. – Очевидно е, от нея е паднал календар, който по-късно намерихме. Пилотът включи двигателите и самолетът излетял. Ръководителите на на гражданското въздухоплаване задържали всички записи на преговори със самолета, и продължават да разследват инцидента.

Related Posts

One thought on “Изчезнал през 1955 г. самолет се приземява след … 37 години

  1. Някой знаели кога точно е излетял самолета и на каква височина е бил защото ще е още по странно датата и часът да съвпадат с тези на кацането му след тези 35 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *