Мистерията с легендарната катастрофа на НЛО над Мексико

NLO-mexico В Koyama, Мексико, през 1974 г. неидентифициран летящ обект се сблъсква с малък самолет. Американските и мексиканските власти незабавно реагират, като изпращат спасители. Последвалите събития  остават загадка, докато в началото на този век Мексико не  става популярно място за НЛО, заради многобройните съобщения за  НЛО. Проведеното разследване разкрива подробности за тази странна история.

На 25 август, 1974 г.  малък самолет излита от Ел Пасо, Тексас, и се насочва към Мексико.

Самолетът лети  по курса си, а междувременно радар на американското министерство на отбраната следи НЛО, който лети над Мексиканския залив към Corpus Christi, Texas. Било е  около 22:07 часа. Отначало заради скоростта властите смятат, че е метеор. Но след това той започва да  променя курса си.

Oбектът забавя движението си и се приземява в Koyama, мирен мексикански град в пустинята, на 64 км от границата със САЩ, с население от едва 2500 души. След това обектът изчезвал от радара. Един час по-късно гражданско   радио съобщава, че в Koyama се е разбил самолет.
Coyame_UFO_Incident-300x245
 
Предполагаемият маршрут на НЛО, който се сблъсква с граждански самолет в Koyama, Мексико. Снимка: Wikimedia Commons

На следващата сутрин мексиканските власти започват да търсят падналия граждански самолет. Изпратената група  открива част от отломките, а след това властите  информират за мястото на катастрофата, която е на няколко километра. Правителството на САЩ предлага помощта си в търсенето, но това предложение е отхвърлено.

Въпреки отхвърлянето, американският Fort Bliss, който се намира в близост до El Paso, формира спасителен екип и продължава да наблюдават от въздуха действията на мексиканския спасителния екип. Тези събития са описани от изследователите Ное Торес и Рубен Уриарте.

Техният основен източник на информация е мистериозен документ, озаглавен „Доклад на Денеб“, който е бил изпратен анонимно на уфолози през 90-те години на миналия век. Сред другите източници са  разкази на очевидци из местните жители, които са видели сблъсък във въздуха. Авторите също така получили анонимно съобщение на страницата си в Уикипедия, в което се съдържат имената и серийните номера на мексиканските войници и някои американски чиновници, замесени в инцидента. В момента те проверяват данните, които според тях, са обещаващи, но ??все още не са готови да разкрият имена.

Според тези източници, мексиканците товарят отломките  в камиони и се насочват на юг. Американските власти поръчват на своите спасители във въздуха да минат на по-ниска височина. Те видели, че по някаква причина конвоят спира.

Въздушният конвой съобщава, че всички джипове и камионите са спрели, а  на земята лежали две тела. Решено било американската група  да пристигне на мястото на инцидента, въпреки отказа на мексиканската страна да приеме помощ.

Когато спасителният екип на САЩ пристигна на мястото на инцидента в 16:00 часа на 26 август, облечен в костюми за защита от химикали, вижда страшна картина. Всички мексикански войници били мъртви и седели в задната част на камиона. Наблизо се виждал  метален диск с диаметър от около 4.8 m със стоманен цвят, без надписи.

Според Торес и Уриарте причината за смъртта е неизвестна, и спасителите не са имали време да я изяснят. Освен това, ако войниците са били убити с биологично  оръжия, да се пращат телата им за експертиза било опасно.

Гражданският  самолети се разпада  на парчета в резултат на сблъсък с висока скорост. Дискът също имал повреди, причинени от сблъсъка.

Американският екип решил да не губи време: с експлозиви  унищожава останките на мексиканците, а техният  транспорт и останките от самолета заедно с диска,  качват на  военно-транспортен хеликоптер.

Така, спасителният екип кара всичко това в  САЩ, оставяйки само слухове и легенди за сблъсъка с НЛО в  Koyama.

Някои възрастни жители на Koyama помнят как войници са ходили из града този ден, а други си спомнят самия  инцидент.

Днес правителствата на Мексико и САЩ отричат инцидента, а архивните  публикации във  вестниците в  Koyama за този месец са иззети. Единственото съобщение, което хвърля светлина върху инцидента, е статия във вестник El Heraldo de Chihuahua от 27 октомври 1974 г., в която се споменава, че група мексикански войници, са загинали по време на военно транспортиране.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *