Седемте закона за парите

pari-600x300Всеки човек има свои взаимоотношения с финансите. Някой е  приятел с парите, някой не много, но почти всеки иска да има пари  колкото са му необходими и дори повече. Обикновено парите обичат тези, които знаят как да боравят с тях, и да спазват техните закони. Тези закони не са толкова сложни. Много ги игнорират, като ги считат за  абсолютна глупост – а  това е зле. В крайна сметка, парите  изискват уважение, а  законите на парите – още повече.

1. Закон за избора
Същността му е проста: всеки човек избира да бъде богат или не. Ние създаваме стотици убеждения, с които се самоограничаваме – не вярваме нито в своите способности, нито във възможностите, които ни заобикалят, въпреки че считаме себе си доста интелигентни.

2. Законът на капитала
Тук не става въпрос само за пари. Истинският капитал – това е способността ви да печелите. Сумата, която ще получите днес, е мярка за това как сте  развили способността си да  правите пари. Увеличете вашата лична стойност,  развивайте своите способности и умения. Стремете се да  работите не  повече, а по-добре. Най-добрата инвестиция – това е инвестиция в себе си.

3. Законът за перспективите
Когато трябва да вземете финансово решение, изчислете ходовете си предварително. С други думи, като започвате нов бизнес или проект, е глупаво да очаквате бърза печалба. Нека сега доходите ви са ниски, но ако управлявате вашия бизнес,  може да се увеличат десетки или дори стотици пъти – бъдете търпеливи и следвайте плана. Богатите хора винаги гледат в бъдещето.

4. Закон за спестяването
Винаги трябва да запазвате 10% от доходите си. На пръв поглед може да изглежда, че това е твърде много, а и ситуациите в живота са различни – дългове,  непредвидени големи разходи, твърде малко приходи и т.н. Ако 10% са за вас твърде голяма сума, започнете най-малко с 1%. След това, след известно време спестявайте по  2 или 3% и постепенно стигнете до 10%. Тези пари са вашият финансова резерв, който ще ви позволи да се чувстват относително безопасно.

 

5. Закон за инвестициите
Един от най-важните финансови закони. Никога не бързайте да се разделите с парите си и преди да инвестирате, внимателно изучете бизнеса, в който възнамерявате да вложите е парите си. Парите – това е в някакъв смисъл част от живота ви, защото сте загубили  известно време, за да ги спечелите. Така че трябва ли  безгрижно да се отнасяте към резултатите от своя труд? Винаги си задавайте въпроса: какво ще се случи, ако загубя всичко, което съм  инвестирал? Ако тази загуба ще бъде болезнена за вас, ще е по-мъдро да се откажете от такава инвестиция, защото е по-добре да запазите това, което имате, отколкото да загубите натрупаното.

6. Закон за съхранението
Силата на финансовото ви бъдеще не се определя от това колко пари печелите, от това  колко остава за вас от заработеното. Тези 10%, които пестите – ??не се броят.

7. Закон за анализа
Редовно отделяйте време  за да анализирате финансовото си положение. И това трябва да се  прави не  веднъж годишно, а най-малко веднъж седмично. Помислете за това как разумно да управлявате собствените си пари. Колкото повече време прекарвате в мисли за финансите си, толкова по-правилно и разумно ще бъде вашето решение.

 

http://bg.checkonline4you.com/sedemte-zakona-za-parite/

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *