Киборгите се плодят и размножават в Швеция

141210114556__79516312_swedishcyborg2Новоизпечените киборги изглеждат доста доволни от новата си роля. А над Стокхолм се спуска здрач. Група от осем човека влиза в   салон за татуировки в една от тъмните улички на квартал Сьодермалм. През  деня те са бизнесмени, студенти, уеб дизайнери и ИТ консултанти, но тази нощ трябва да се  крадено от непознатойккрадеано от непознато трансформират в киборги.

Това не е началото на научно-фантастичен роман, а  спомен за реални събития на биохакера  Hannes Shеblad.

Той организира т.нар. партита за  импланти, едно от които се провежда  в края на ноември.

На осем доброволци под кожата на ръката са  имплантирани микрочипове за радиочестотна идентификация (RFID). Shеblad също крадено от непознатоаккрадено от непознатто има имплантиран чип.

Shеblad започва с малкото, очаквайки, че в следващите няколко месеца за процедурата могат да бъдат записани около 100 доброволци, независимо от факта, че 50 души вече са с имплантирани чипове. Но амбициите му се простират по-далеч.

„Първо ще има хиляди, след това 10 000.  Уверен съм, че крадейно от непознатойкр адено от непознато тази технология ще бъде с нас, и на никой няма да му изглежда странно да има имплант в ръката си“ – казва той.

Той намира доброволци чрез социалните мрежи и общности на хакери – хора, които вече са пристрастени към технологиите.

В момента чипът действа като обикновена джаджа, която позволява крадено от непцознаторкрадено от непозснато на потребителите да отварят вратата без ключ. Разбира се, за да направите това, трябва да се инсталира специална автоматична ключалка  на вратите, която  все още струва много. Имплантите се поставят от професионални майстори на татуировките.

С помощта на чипа също така може да се разблокират  устройства с Android.

Този потенциал крадено от непознсатдоакрадено от непознато обаче не се ограничава само до това.

„Вярвам, че ние едва  сега разбираме това как те могат да бъдат използвани.  Съществува огромен потенциал за Lifelog [автоматично документиране на събитията от ежедневието]“ – казва Shеblad.

„Представете си датчици в салона за тренировки,  които могат да разпознаят, например, кой държи гира. В  крадено от снепознтатоцкрадено от непознато Интернет  вече има все по-голям брой подобни продукти. Сензорите ще бъдат навсякъде и ще бъдат в състояние да  регистрират моята дейност“, – добавя той.

Нови технологии

Границите между човек и машина изглеждат все по-размити. Хора с ампутирани крайници все по-често използват бионични части на тялото, които се подобряват с всяка крадено ота непознатоакрадено от непознрато изминала година.

Изкуствени протези на бедрата и лазерна корекция на зрението са вече  нещо обичайно.

А  през миналата година Google аноснира контактни лещи, които крадено от непознкаторкреадено от непознато могат да предупреждават  диабетиците  за внезапна промяна в нивата на кръвната захар.

И разбира се, всички аксесоари – вариращи от „умни часовници“ и завършващи с джаджи като фитнес гривни – стават все по-сложни и следят всички  функции, вариращи от пулс, калории и осбености на съня.

Въпреки това компаниите вече не крадено от непознатоскрадено от ндепозрнато се ограничават само до стартирането на джаджи, които трябва да  носите със себе си.
Дигиталната татуировка  е добра заради това, защото за разлика от фитнес гривните, не може да  бъде  забравена у дома.

Например, вече същестува  BioStamp – Digital Tattoo, разработена от американската компания MC10. След нанасянето и на  човешкото крадено оцт непознатойкрадено от непйознато тяло, тя събира данни за телесната температура, водния баланс, излагане на ултравиолетови лъчи и така нататък. Както и в  случая с джаджите, данните могат да бъдат изтеглени на компютър.

Друга американска компания Proteus разработва таблет с вграден сензор, който работи в комбинация със специална гривна, и след преглъщане измерва  цял крадено от нецпозенатоекрадено от непознато набор от функции на организма.

Бъдещето е вече тук

„Истинският въпрос е в това дали чиповете работят по-добре, ако те са на нашата кожа или вътре в нас. А  едно от най-големите предимства на втория вариант е, че не можем да ги забравим, като телефон или гривна,“ – казва Дейвид крадено от непорзнатойкраденцо от непознато Ууд , ръководител на групата на футуристите от Лондон.

Той не смята, че технологията с импланти е  готова за масово разпространение, но е време да се  обсъди.

„Преди няколко години  процъфтяваше страх от ваксинациите, но сега това изглежда напълно нормално […] Това е пример за ранен биохакинг“ – казва Ууд.

крадено от наепозкнатоекрадено от непознато

Shеblad също така се надява, че партитата му за  импланти ще  насърчи хората по -често да  говорят за възможното бъдеще на киборгите.

„Идеята е в това да се превърнем в общност, ето затова всички се събират заедно, за да си вкарат  импланти,“ – обяснява той.

Тези, които са решили, че крадено от непознатоекрадено от нетпознат о животът на  киборг не е за тях,  могат да премахнат чипа за  пет минути. Но Shеblad няма да го премахва.

„Ние поставяме чиповете на  животните вече  20 години“ – казва той. Сега е ред на  хората.

Според него  е забавно  да се започне  разговор по въпроса: „Интересни са тези дискусии краденор от непознатоцкраадено от непознато за това какво означава да бъдеш човек“

Jane Wakefield Отдел за наука и технологии, BBC 

крадено от нсепоз наторкрадено от непознато
Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на кра дено от непознатоккрадено оат непознато български език, на които има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.