Гласове в главите си чуват повече от 40% от хората

glasoveВсеки 25-ти човек в света редовно чува гласове в главата си, и най-малко веднъж в живота си с „невидими събеседници“ се сблъскват повече от 40% от хората.

В същото време се отбелязва, че повечето от тях продължават да живеят напълно нормално. В много отношения това допринася за оригинален подход към проблема, към който се придържат членове на международната група „Intervoice“. Те отхвърлят теорията, че гласовете в главата са знак за психични заболявания, и са уверени, че проблемът – не е в самото съществуване на „гласове“, а в отношението на човека към тях.

„Ако хората чувстват, че техните гласове са всемогъщи, могат да им навредят и да ги управляват, те имат по-малко шансове да се справят с това и са по-склонни да свършат като пациенти с психични разстройства. Ако те имат обяснение за гласовете, които им помагат да се справят с тях, това е първата стъпка да се научат да живеят с тях, „- казва Юджийн Георгаца, старши преподавател в Солунския университет.

Като пример за „съжителство“ на човек с гласове в главата Newsweek дава историята на Рейчъл Уединхам, която за първи път чува гласовете на трима мъже в студентските си години. Струвало и се, че някакви хора говорят за това колко е грозна, и я съветват да се самоубие. Когато влязла в стаята, където, според нея, хората се криели, тя не намерила никого. Гласовете не я оставяли и тя постепенно престанала да общува с приятели, пристрастила се към алкохол и в крайна сметка стигнала до психиатрична клиника. След 8-месечно лечение, гласовете изчезнали, но след като тя спряла приема на лекарството, те се върнали.

Сега с нея „говорят“ 13 гласа, включително едно тъжно, но нахално 3-годишно дете, ядосан тийнейджър и страдаща жена. Според Рейчъл, те говорят агресивни и зли неща със сексуален подтекст, което много я плашело като дете. Когато гласовете на децата и юношите не могат да заспят, тя им чете приказки през нощта, а когато предлагат да навредят на непознат, тя казва, че сама ще се грижи за своята сигурност.

През октомври миналата година Георгаца организира в Солун шестия годишен фестивал за тези, които чуват гласове. На събитието присъстваха над 200 души от цял свят, а целта на конференцията бе да разкажат своите начини да живеят с невидими събеседници. Освен това такива събития, както и специални групи, които съществуват в десетки страни по света, помагат на хората да се чувстват пълноправни членове на обществото, а не пациенти.

Основната предпоставка на събитието е, че гласовете в главата често възникват след тежък стрес или травма. Според проучвания, хората започват да ги чуват след силен удар в 70% от случаите, а невидимият събеседник като правило, говори с гласа на този, който е причинил увреждането. Освен това гласът в главата може да символизира самия човек по времето, когато е извършил никакво престъпление.

2 thoughts on “Гласове в главите си чуват повече от 40% от хората

  1. Аз не чувам гласове,но „чувам“ мисъл-форма,която ме напътствува когато имам нужда от помощ,какво да направя,за да постигна желанията си.Чрез ченълинг ми каза,че Той няма име,но хората го наричат Архангел Уриел.И съм убедена ,че това е връзка на моето свръхсъзнание и Аз с по-висшите сили във Вселенския ефир.Ако имате някакво друго обяснение,моля да ми го предоставите.

  2. Малко информация за Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) – чуване на гласове

    Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K))
    На повечето от мишените се използва технология наречена „глас в мозъка”. Тя представлява предаване на гласове (влияещи на съзнанието) или сублиминални (тихи) съобщения, които не се чуват (влияещи на подсъзнанието) директно в слуховия център на мозъка. Никой, освен мишената не може да ги чуе. Целта им е да контролират мишената, като се използват заплахи, викове, заповеди, различни видове гласове и внушения. Апаратът излъчва ултракъси УКВ вълни, които проникват през черепа в мозъчната кора и се превръщат в звуци. Схема на тази технология, съществувала още през 1975 г. е изложена тук:

    http://www.randomcollection.info/ampsychv2s.pdf

    Патент за устройство V2K
    https://psihoteror.files.wordpress.com/2011/12/recette-patent-for-microwave-voice-to-skull-technology.pdf

    Демонстрация на устройството можете да видите в това видео
    https://www.youtube.com/watch?v=fx-gCifwtyk

    Отварям този пост за хората, който се жертви на този вид тормоз. Ако може нека да споделят какво са преживяли и как са успели да си намерят решение на проблема. Аз имам информация за една група от гр. Пловдив зад х-л Лайпциг на улица Филип Македонски организатора на тази група е с прякор „Черния“ но нямам повече информация за него. От този човек вече има пострадали доста хора. Ако някой има информация за други такива лица или има информация как може да се предпазим от този вид атаки нека да пише.

     

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *