Супертехнология ще хваща всички пияни шофьори

Breathalyzer-testСкоро ще се появят устройства, които с използването на фантастична технология и лазерни лъчи, ще могат дистанционно да откриват наличието на определени химически и биологични компоненти.

В действителност, тези устройства първоначално е трябвало да бъдат използвани за граждански цели и за опазване на околната среда, но, за съжаление на шофьорите, вълшебните радара веднага заинтересували полицаите.

Новите дистанционни радари са разработени в Института по лазерна технология във Военния технологичен институт, а резултатите от тази работа са публикувани в научното списание JournalofAppliedRemoteSensing.

„Устройството ще бъде инсталирано край пътя, и ще проверява всяка преминаваща кола. Ако радара отчете в някой автомобил алкохолно изпарение, съобщение със снимка на колата, включително и номера, ще получат полицаите, които ще се намират на няколкостотин метра по-нататък. Полицията ще спира само подозрителни автомобила и ще прави допълнителна проверка с конвенционално оборудване. “

Огромната разлика е, че радарът ще проверява всички преминаващи автомобили. Това означава, че шансовете някой пил да се измъкне се свеждат до.

Само че има един проблем. Какво ще стане ако колата е с абсолютно трезвен шофьор и няколко пияни пътници? Колко пъти ще трябва да се спира такава кола?

Но полицията няма намерение да се откаже от такова удобно нещо. А производителите потриват ръце в очакване на огромен търговски успех.

http://thefreethoughtproject.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *