В Холивуд са ужасени от високоскоростния интернет

hollywood-sign_crop_650x440Киностудиите се страхуват от разпространението на високоскоростния интернет, чрез който пиратските  филми твърде бързо се разпространяват по торент тракерите. Особено силно се вълнуват холивудските босове от проекта  Google Fiber, предлагащ скорост на достъп до мрежата 1 Gbit /s за 70 $ на месец.

Warner Bros и Sony Entertainment са провели  проучване в градовете, в които Google са пуснали тази мрежа и са  ужасени – абонатите получават висока скорост за  сравнително малко пари и с радост  свалят пиратски филми! Освен това много от тези, които не са свързани към интернет чрез Google Fiber, мечтаят за това, именно за да свалят филми.

В Холивуд са изчислили, че само в САЩ годишните  загуби от пиратство с разпространебието на високоскоростния интернет ще се увеличи с един и половина пъти, до  2,75 милиарда долара. Как  ще се увеличат приходите от разпространението на  платения абонамент за онлайн видео, от Warner Bros и  Sony Entertainment и не са изчислявали.

Related Posts

4 thoughts on “В Холивуд са ужасени от високоскоростния интернет

  1. А и то в последно време няма нищо смислено и качествено от тях за сваляне.

  2. Разплакахме монопола Аа ?!! Как хубаво звучи ! И аз бях ужасен от цената на филмите им, но на тях им харесваше ! Сега имам високоскоростен интернет и нямам представа колко струват филмите им ! Сега така на мен ми харесва !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *