„Ако умра на Марс“ (видео)

marsЗа това, че в обозримо бъдеще на Червената планета ще започне епично риалити шоу, наречено Mars One, вероятнo знае всеки. The Guardian публикува документален филм с достойно за „Оскар“ заглавие, за няколко участници в този луд проект.

Тези, които са уморени от земния живот, имат уникалната възможност да стегнат куфарите и да се засилят към Марс. Това еднопосочно пътуване е планирано в рамките на проекта Mars One.

Заявки за участие в програмата за колонизиране на Червената планета са подадени от около 200 хиляди доброволци, на финала стигнаха около 660.
Следващото съкращаване на списъка на потенциалните изследователи на Марс ще се проведе на 16 февруари. Вестник Guardian е решил да поговори с някои от състезателите и да разбере причините, поради които те са готови да напуснат Земята и отидат на необитаема планета.

Героите на документалния филм If I Die On Mars са студент във Великобритания, следващ физика, млад лекар от Мозамбик и американка с иракски произход. Всички те са готови да жертват живота си, за да влязат в историята.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *