Машината на времето на професор Брадфорд Скоу

pic-100220151629041Излезе книгата на проф. Брадфорд Скоу „Възникването на  обекти.“ В нея ученият доказва, че времето е  далеч от разбирането, с което сме свикнали. Тоест то не е линейно движение от миналото към настоящето, а след това – към бъдещето.

Винаги се е считало, че времето не може да се върне обратно – тоест да се попадне в миналото,  както е невъзможно то да се ускори и да се попадне  в бъдещето. Сега професор Скоу  разсейва това недоразумение. Времето, доказва той в теорията си за „блоковата Вселена“, също е статично, както и всички други измерения: дължина, ширина, височина. Тоест ние се движим в него като кораб в морето, или по-скоро – движи се нашето съзнание. Следователно, минало, настояще и бъдеще съществуват „едновременно“, ако може така да се се каже  (за по-лесно разбиране) за времето.

Просто вариантите за развитие на събитията, записани във Вселената са безкрайно множество, а ние постоянно  избиране свой собствен път, който създава илюзията за движение от миналото към бъдещето. В действителност, ние съществуваме във всяка точка във времето и пространството.

Според теорията на Брадфорд Скоу, пътуване във времето, както и самата машина, осъществяваща такъв пробив, са напълно възможни.  Но професорът в книгата си охлажда горещия порив на мечтатели и романтици: за това ние сега нямаме и най-малки технически възможности, като не се знае кога те ще станат достъпни.

Наистина  спонтанни пробиви във времето за отделни хора,  макар и рядко,  се случват. И ако това е възможно, то това само доказва теорията на  професора от  Масачузетския технологичен институт. Затова остава само да чакаме  нови невероятни открития на учените, които ще измислят и машина на времето. Това, разбира се,  е възможно, по принцип.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *