„Първата в историята трансплантация на човешка глава“ може да е агресивна реклама на нова видео игра

glаova-00Геймърите заподозряха историята с извършване на революционна операция в областта на трансплантациите в реклама на нова компютърна игра. Мнението им се споделя и от много представители на медиите, които са провели свое собствено разследване и са намерили различни преки и косвени доказателства, сочещи към „теория на конспирацията“, макар и маркетингова.

Любителите на видеоиграта Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain забелязали, че един от героите на играта ужасно прилича на д-р Серджио Kaнаверо италианският лекар неврохирург, който стана известен през последните години благодарения на намерението си да реализира в близко бъдеще първата в историята на медицината трансплантация на човешка глава с мозъка.

Феновете са открили много косвени доказателства, че предстоящата операция не е прост фалшификат, а маркетингов трик. Защото всички скорошни свои лекции д-р Серджио Kaнаверо изнася на тези места, където ще се развиват събитията на Metal Gear Solid 5. Също така е любопитно, че името на новата част на играта «The Phantom Pain» съвпада с основната тема на научната работа на лекаря – фантомни болки. Освен това, във всичките си интервюта, лекарят, така или иначе, споменава термина, дори и ако не е ставало дума за това.

Смелите версии на геймърите заинтересували професионалните журналисти. Те, от своя страна, смятат за много странно, че Хидео Коджима – производителят на споменатата игра, неведнъж в своите интервюта обръща внимание на някакъв „загадъчен съюзник,“ готов да оспори много табута. Работата на д-р Kaнаверо, от друга страна, широко се дискутира в научната общност, включително и за етичната страна на въпроса.

Журналистите предполагат, че Kaнаверо може да е сключил споразумение за взаимна реклама с Хидео Коджима. По този начин, според представители на медиите, професорът иска да спечели инвестиции за бъдещата операция. Хидео Коджима не веднъж се е проявявал като ексцентричен човек, включително и в областта на рекламните кампании на своите продукти.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *