Главата на руския програмист Валери Спиридонов ще бъде присадена на ново тяло (видео)

2759995600000578-3029376-Mr_Spiridonov_says_he_has_been_talking_through_and_planning_the_-a-29_1428448313589Руският програмист Валери Спиридонов от гр. Владимир , на когото предстои първата в света  трансплантация на глава, разказа в ексклузивно интервю за телевизионния канал „Звезда“, как се е решил на  подобен експеримент.

Според Валери, той просто няма избор – или да се съгласи с експеримента, или не, и да стигне крадено от неепознатоскраденао от непознато в  състоянието  на Стивън Хокинг.

„Аз трябва да го направя, защото нямам много избор. Моето решение е окончателно и не планирам да го преосмислям, „- каза Спиридонов.

Той също така заяви, че той е готов на всичко.

„Това е проривен експеримент. Това е еквивалентно на полета на Гагарин. Обективно аз краденод от непознаато крадено от непознато не разполагат с необходимите средства за да платя, но  съм готов да се предоставя на науката „, – каза Спиридонов.

30-годишният Спиридонов страда от рядко заболяване  – спинална мускулна атрофия, при  която мускулите на тялото му атрофират, като се засягат и  невроните на гръбначния мозък – в резултат човек  напълно крадено от непознато краденос от непознаето се обездвижва. Заболяването се счита за нелечимо. Той ще бъде първият експериментален пациент по присаждане на  глава. Операцията ще  проведе  италианският лекар Sergio Kanavero.

 

крадено от непозанаток крадено от непознато

Повече по темата:

Италиански хирург ще направи през 2017 г. първата в света трансплантация на човешка глава

 

крадено от непознатоескрадено цот непознато крадено от непознатоакрадеано от непдознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *