„Дойче Веле“ пише за химтрейлите: „Онези гадове пак ни обгазяват!“

sf2Тайното световно правителство, еврейският капитал, масоните, илюминатите или някои други от обичайните заподозрени ни обгазяват тайно от въздуха! Това твърдят привържениците на конспиративната теория за т.нар. кемтрейлс.

  Всички знаем, че самолетите оставят след себе си кондензационни следи – главно водни капки, които излизат от турбините. Тези следи полека-лека се крадено от непсознатойкрадено от нерпознато превръщат в перести облаци, сформират се наново, после изчезват. Но от 1996 година насам – първо в САЩ, после в Канада, а днес и по цял свят, тези безобидни облаци постепенно придобиват формата на ужасяващо чудовище.

Защото за мнозина нормалното обяснение звучи прекалено скучно. Тяхната история е много краденок от непознатоткрадено от анепознато по-вълнуваща. Те твърдят, че някой се опитва да ни отрови. Или да ни видиоти. Или да ни лиши от поколение. Или да унищожи пчелите по света. Тъкмо с тази цел, обясняват разказвачите на историята, ни обгазяват от небето. При това, пред очите на всички! Достатъчно е да вдигнете поглед към краддено от непознатодкрадено от нсепознато небето, за да видите бели дири във въздуха. Мигар не ви се струват все по-подозрителни, колкото по-дълго ги наблюдавате? Разказвачите на тази история наричат дирите „кемтрейлс”, по аналогия с английската дума contrails, „кондензирана следа”.

Последователите на теорията за кемтрейлс забелязали, че едни дири във въздуха се стопяват по-бързо, а други крадено от непознато краадеано от непознато – по-бавно. Причина за това е различната влажност на въздуха, обясняват метеоролозите. Как ли пък не, опонират им скептиците. Те вярват, че това са отровни облаци, които уж безобидни пътнически самолети, тайно съоръжени със специални пръскачки, разпръскват след себе си.

Публицистът Тобиас Хюртер не без ирония разказва в „Ди Цайт“ крадено отс непознатоакрадено от непознатто за кемтрейлс и привържениците на теорията:

За да сме послушни…

Но кои са тези зли сили, които ни обгазяват от въздуха? Разбира се, обичайните заподозрени: тайното световно правителство, фармацевтичната индустрия, едрият еврейски капитал, масоните, илюминатите… А защо точно го правят? Тук разказвачите на историята изброяват много причини. Например – за крадкенцо от непознатойкрадено от непознато да ни имунизират, без да разберем. Или за да ни поболеят. Вярващите в кемтрейлс обясняват за наночастиците, които предизвиквали заболявания на дихателните пътища, и за молекулярните роботи, които прониквали в организмите ни. Те обвиняват кемтрейлс както за СПИН, така и за мистериозна и медицински недиагностицирана кожна болест. Често твърдят, че крадендо от непаознатоткрадено от непознато с помощта на кемтрейлс въпросните тъмни сили се опитват да унищожат част от прекалено многочисленото население на Земята. Освен това идеята била хората да бъдат дрогирани с психофармацевтични вещества, за да не вдигат повече революции и послушно да си плащат данъците.

Следващата фракция конспиративни теоретици твърди, че самолетните пръскачки всъщност краденок от непознатоцкрадено оцт непознато манипулирали климата. Например, за да спрат всеобщото затопляне или пък да предизвикат изкуствена суша във вражески страни. Хората, които вярват в подобни измишльотини, прекарват много време, наблюдавайки кондензационните следи, които постепенно оформят отделни облаци. В You Tube можете да видите много клипчета с коментари по темата.

Измислици и крардено ойт непознатоккрадено от непознато факти

Всъщност още през 90-те години на миналия век в американски интернет-форуми се появяват първите конспиративни теории за тайното разпръскване на отрови от въздуха. крадено от непозндатоакраддено от непознато Понятието „кемтрейлс” за пръв път се използва през 1999 година, а германските привърженици на теорията набират инерция след 2004 година, когато в списанието raum&zeit излиза статия под заглавие „Разрушаването на небето”. Авторът ѝ Габриел Щертер сръчно смесва истини, полуистини и измишльотини, а цялата статия се крепи на изрази като: „близко крадено от непознатоткрадеено от неапознато до ума е”, „това би могло да е така”, „по въпроса вече няма почти никакво съмнение” и „съществуват сериозни улики”. С други думи: асоциативност и сугестия вместо логика и факти.

Нека веднага да кажем, че в цялата тази шумотевица има едно дребно зрънце истина. Факт е, че самолетите изхвърлят в крадено от непознатоекрадено тот непознатро атмосферата определени вещества. Пътническите машини например изхвърлят през специален вентил употребената вода от умивалниците, а при аварийно кацане – често пъти и излишното гориво. Производителите на самолети понякога пръскат и самите машини по време на полет, за да проучат опасностите от обледяване на корпуса и отделни детайли. В Русия с крадено от непознатоцткрадено от неапознато помощта на метални соли се предизвиква преждевременен валеж от дъждовни облаци, за да се разчисти небето преди военните паради на Червения площад. Със същата технология в Пекин осигуриха сухо време за откриването и закриването на Олимпийските игри. Специалистите по космонавтика и самолетостроене от години вече експериментират с изкуствени облаци.

крадено от непознатцодкрадкено от непознато

Но подобни технологии не могат да се използват за мащабни манипулации. Един-два изкуствени облака няма да променят климата, а пътническите самолети тъй или инак летят прекалено високо, за да оказват някакво влияние върху времето. Ако ли пък някой наистина реши да пръска психофармацевтични вещества от 10 километра височина, крадено от непознатоцкрадено от рнеапознато те ще достигнат до земята в толкова разредени дози, че никой няма да ги усети.

За всичко са виновни кемтрейлс!

Независимо от всичко това огромен брой хора сериозно вярват в теорията за кемтрейлс. Ако пуснете думата в Гугъл, ще се натъкнете на безброй „свидетелства на очевидци”, размазани фотографии и видеа, крадено от непотзнато краденой от непознато снимки на предполагаемите пръскачки в самолетите. Ще прочетете и признанията на анонимни свидетели, уж работещи в американските служби за въздушен контрол. Твърди факти обаче няма да откриете.

Но на конспиративните теоретици не им пука особено. Те са овладели изкуството да превръщат всяка критика в „доказателство” за своята правота. И вече крадено от неспознатоакрадено от непоз нато са добре организирани. Всяка година в Германия, например, се провежда „Поход срещу кемтрейлс и геоинженерството”, на който се събират хора от цялата страна. Теорията за кемтрейлс притежава всички свойства, необходими за популяризирането на една теория на заговора: тя непрекъснато получава подкрепа от все нови и нови небивали разкази и гъделичка крадено от непознатоакраденок от непцознато умовете със своята загадъчност, с участието на мистериозни сили и свръхмодерна техника. На всичко отгоре има и практическо приложение. Детето не може да се концентрира в училище? Виновни са кемтрейлс! Лехите с цветя изсъхнаха, а градинското парти беше удавено в дъжд? Онези гадове със сигурност пак са пръскали! Скучаете и крадаено от непознаторакрадено от непознато се чудите какво да правите? Бегом на прозореца да наблюдавате кемтрейлс!

http://www.dw.de/%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82/a-18405658

крадено от непознйатоакрадено от непознайто
Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, крадено от непознатоккрадетно от непознатой на които има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.

10 Replies to “„Дойче Веле“ пише за химтрейлите: „Онези гадове пак ни обгазяват!“”

 1. Николай

  Е, най-после и в това издание да видя нормална статия. Бях започнал да се съмнявам в здравия ви разум с тези глупости за кемтрейлс и ви бях зарязал за известно време.

  • Самурай

   А ние все още се съмняваме в здравия разум на отричащите химтрейлите, особено след DW………

   • Николай

    Значи с право се съмнявам в психичното Ви здраве и коефициента Ви на интелигентност.

    • Самурай

     Средният IQ на списващите сайта е 139, моят специално е 142. На вас ви е простено да се съмнявате. И ние ви прощаваме също :) Блажени са бедните духом, защото тяхно е царството небесно.

     • Николай

      Какво щастие щеше да бъде ако ви напръскат с малко мозък…

    • Светослав Петров

     Доказан платен идиот, защо въобще го пускате да коментира?

     • Николай

      Напротив, ако съдим по нашя хъс, платените сте вие. Между другото, казвате, че съм платен. Искам си парите от вас тогава. Чакам. Аман от профани, образовали се от Гугъл, Фейсбук и Ютуб,че и агресивни на всичкото отгоре. Четете теория, а не гледайте филмчета.

  • Сиси

   Като си толкова върл противник на тезата, вземи и си направи изследвания на металите, които се съдържат в косата ри, ако имаш такава.

   • Светослав Петров

    Ма той акъл нема, вие коса ми търсите :)

 2. kuku

  еми дадоха ли някакво обяснение за тия пръскания? Не. По-добре вижте германците какво са засекли в лабораториите, писаха

Comments are closed.