Шефът на ЦРУ направи сензационно признание за основната заплаха за САЩ

9525595378_3544734948_b

Шефът на ЦРУ наскоро в   телевизионно предаване  направи изявление, че „участието и пряката намеса“ на САЩ в  международните конфликти са „допълнителни заплахи за националната сигурност“ на Съединените щати.

Това е първото признание за  последствията от външната политика на САЩ, което  направи  високопоставен американски представител,  счита сътрудникът на  Съвета за международни отношения на САЩ Mика  Зенко. За това  пише  в статия за The National Interest.

„Като работим по някои от проблемите в Близкия изток, независимо дали това е Ирак, Иран, Сирия, Йемен, Либия и т.н., трябва да се каже, че има сложни и трудни въпроси, свързани с националната сигурност. Няма лесни решения. Но ние трябва да признаем, че понякога нашето участие и пряка намеса ще стимулират допълнителни заплахи за нашата (САЩ) националната сигурност „- каза Бренън, отговаряйки на един от въпросите, отправени към него по време на предаването.

Зенко вярва, че тези думи са  „доста необичайни“, защото това е  „безпрецедентно признание на висш чиновник“, че  „антитерористичната дейност на САЩ може да увеличи пряката заплаха за Съединените щати и интересите на националната и сигурност.“

 

http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/americas-most-lethal-enemy-itself-13033

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *