Стив Возняк: В бъдеще роботите ще направят хората свои домашни любимци

fullСъоснователят на Apple Стив Возняк счита, че хората могат незабелязано да станат подчинени на изкуствения интелект, пише Rg. Той каза това в отговор на въпроси на форума Freescale Technology, който се проведе в Остин, Тексас.

Возняк счита, че изкуственият интелект в бъдеще ще надмине способностите на човека и ще стане толкова съвършен, че може да смени мястото си с него. Но Стив е далече от песимизъм.

Според него роботите и компютрите няма да започнат физически да унищожават хора.Но те са в състояние да подчинят човека, без той да забележи. Возняк смята, че изкуственият интелект може отреди на човека ролята на „домашен любимец“.

„Тази идея ми хрумна, докато хранех кучето си – призна Стив. – Ние живеем в света на интернета, и той прави много за нас. Ние дори не трябва да мислим. Свикнали сме да играем ролята на домашен любимец, за който винаги някой се грижи. “

Според Возняк ако сега Интернет започне да управлява хора, това ще изненада мнозина и ще ги отрезви. Но изкуственият интелект с течение на времето ще се подобрява. И ще намери начин да приспи бдителността на човека. Стив счита, че роботите и компютрите ще гледат на хората като на божества. Така че те няма да им навредят.

„Нивото на изкуствения интелект ще расте чрез интернет – посредством мрежите, които бавно, но сигурно ще свързват света чрез смарт устройства – казва Стив. – Те (роботите) ще бъдат по-умни от нас, но ако са по-умни от нас, тогава ще осъзнаят, че не се нуждаят от нас „.

Между другото, преди това Возняк на подобна конференция каза, че изкуственият интелект скоро ще стане достатъчно умен, за да „се отърве“ от човека.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *