Вегетарианците преяждат и психясват

vegetarЗа тази цел са изследвани 2500 доброволци
Учените изследвали вегетарианците и любителите на месо. Оказало се, че на веганите са присъщи нездравословните навици.

Учените заявяват, че вегетарианците са всъщност по-стройни, отколкото месоядците. Но за привържениците на вегетарианската диета е много по-вероятно да имат различни признаци на отклонения, свързани с храненето.

Любителите на растителни храни често имат склонност към преяждане и страдат от неконтролируеми пристъпи на глад. В допълнение, те често започват да вземат специални лекарства, които намаляват апетита, особено такива , предизвикващи повръщане, а за да освободят стомаха си от храна, вземат диуретици и слабителни.

Освен това, вегетарианците имат по-ниска продължителност на живота, а качеството му е доста далеч от нормалното. Любителите на растителните храни много повече, отколкото  хапващите месо, се разболяват и посещават лекари, и с 50% са по-склонни към сърдечни пристъпи, рак, депресия и други психични разстройства.

Това е доказано от изследователи от Университета на Минесота в САЩ.

Related Posts

5 thoughts on “Вегетарианците преяждат и психясват

  1. Интересно кой е спонсорирал това изследване в Минесота, САЩ? Сигурно някоя компания за бургери. Не съм чул някой вълк, лъв, хиена или орел да има дълъг живот. Виж костенурката, която хапва само трева, изкарва по 100 години и повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *