Човещина за няколко долара (видео)

За да се помогне на други хора, не е задължително да се харчат милиони за благотворителност, или да се пътува  по целия свят, за да се помогне на хората в неравностойно положение.

Добрина може да се прояви и в ежедневните дейности. Освен това, повечето хора са готови да помагат на другите, но често не знаят как да реализират поривите  на душата си.

2
Група инициативни гражданите решила да проведат един необичаен експеримент. В оживено място на  град Сан Диего поставили специално табло, на което  заболи  двадесет еднодоларови банкноти. И отгоре с големи букви, написали:  „Вземете,   колкото ви трябват. Оставете, колкото можете. “

3
Наблизо била инсталирана скрита камера, която снимала реакцията на минувачите. Някои от тях взимали няколко долара от таблото, но повечето хора оставяли пари за тази улична благотворителност. Само за 45 минути сумата се удвоила, а скоро  цялото табло било покрито с долари!

А когато покрай таблото с парите минал възрастен бездомник, без да   вземе нищо, един от организаторите   се приближил до него. „Не ви ли трябват няколко долара, тъй като нищо не взехте?“ – изненадал се доброволецът.

4

На което бездомникът отговорил: „Не съвсем. Но днес аз съм сит, а  има стотици други хора, на които парите сега  им трябват повече. Аз не съм алчен. Радвам се, че това се случва в моя град и това ми  достатъчно. Може би утре ще се възползвам от тази помощ. “
5
Този прост експеримент показва, че сме заобиколени от много добри и отзивчиви хора.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *