Нетленните: Пет човешки тела, удивително запазени след смъртта

Нетленноста на тялото след смъртта в много религии е знак, че човекът е живял праведен живот. Но в действителност, не всичко е толкова просто. В тази статия искаме да ви запознаем с петте най-удивителни в  човешката история с нетленност.

Даши- Доржо Итигелов

Итигелов (на горната снимка)  е  будистки лама, който  живял в Русия в началото на 1900-те години. Още докато бил жив помолил друга лама да започне процедура за погребение, а той потънал в медитация. Той починал докато медитирал в поза лотос. Ламата искал да бъде ексхумиран няколко години след смъртта. През 2002 г. тялото на ламата е било извадено  все още е напълно запазено.


Света Зита

41575_640

Както повечето от светиите Зита била много мил човек, а дори и вършила чудеса. Тя починала през 1272 г., и 300 години по-късно, когато тялото й е  ексхумирано, то се оказало нетленно. Мумифицираните мощи на Света Зита са  прехвърлени в базиликата Сан Фредиано  в град Лука в Италия.

Ксин Жуи

56-9962_02

Ксин Жуи е  живяла в лукс по време на династията Хан, и е била омъжена за китайски благородник. Дамата се отличавала с добър апетит и поглъщала нездравословна храна в големи количества. В резултат на това тя затлъстяла  и 163 г. пр. Хр.  починала от сърдечен удар. Когато тялото и е намерено през 1971 г., кожата й е все още  била мека, а  ставите и се движели.

Света Екатерина Лабуре

01.-ed6479837d73bd1e8b53352bcb770467

Екатерина Лабуре имал видения за  Дева Мария. По време на едно от тези явления тя дори говорила  с Дева Мария в църквата, като опрял ръце на коленете и. Тя починала през 1876 г. и е погребан в ковчег. Когато през 1993 г. тялото й е ексхумирано за канонизиране, се оказало, че мощите и са в перфектно състояние. Сега тялото на Света Катерина Лабуре се  съхранява в Париж.

Момичето Ла Донасела

569962_06

Това 15-годишно момиче от племето на инките е било убито  по време на жертвата преди почти 500 години в  сегашна Аржентина. Студеният и сух  въздух  консервирал  тялото й почти без промяна, когато  е било открито през 1999 година.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *