Паралелните светове, за които знаем малко

Ако сме сами във Вселената дали е възможно нашите братя по разум „да живеят“ в други – паралелни – измерения? Защо да не допуснем, че нашият свят има свой „двойник“? В него може да има обитаеми планети и техните жители може и да са като нас. Може да попитате: къде са научните доказателства? Въпреки че са косвени, но доказателства има .

Сензационното откритие

Всеки е чул хипотезата за съществуването на паралелни светове. Версията за това, че в резултат на случайни процеси квантовата Вселена „се размножава“ и образува голям брой свои копия, е много привлекателна.

Може  също така да се отрекат законите на физиката, и да се разглеждат като чиста абстракция. Съвсем наскоро, изследователи от Европейската космическа агенция направиха наистина сензационно откритие. С помощта на супертелескопи, учените са открили във Вселената аномални области, които светят толкова ярко, че явлението просто не съответства на физическите закони. Този факт е потвърждение на теорията за паралелните вселени, способни да проникват една в друга. И „светещите петна“ са следа от контактите помежду им. За различните измерения, вероятно, са характерни различни физични константи.

Ранга Рам Чари, калифорнийски астрофизик с египетски произход, анализира данните и открива „шум“, който може да  е оставил само   контакт между две сфери. В тези области, или мехурчета, се раждат Вселени.

Митология и съвременната физика

В обсерваторията Макс Планк Чари успява да получи снимки от космоса на светкавици, които, както изглежда, са контактните точки между две вселени.

В тази връзка заслужава да се припомни древния индийски мит за бога Вишну, който поддържа цялата вселена и дава импулси на сътворението. Всяка секунда порите на тялото му пораждат сферични „балони“, които са всъщност Вселени. Както може  да се види, откритията на съвременните учени потвърждават древните митове.

Според популярната хипотеза днес за мултивселената, раждането на вселени се случва на кратко разстояние от едната до другата. На мястото на контакта се появяват ярки пръстени – точно същите като тези на снимките на Чари.

В паралелния свят просто не не ни пускат

За съществуването на друга вселена древни източници говорят нееднозначно. Забележително е, че Циолковски, бащата на космонавтиката, е вярвал в съществуването и, но е казвал, че там няма да ни пуснат никога. Какво е имал предвид учения? Ако приемем, че в един свят, паралелен на нашия, не работят нашите закони на физиката, как да стигнем до там? В крайна сметка всички наши технологии ще бъдат изградени в съответствие със стандартите на този, но не и на съседния свят. За него ние не знаем нищо…

Оказва се, че поредното научно откритие няма практическа полза за човечеството? Не съвсем. То, най-малкото, за пореден път ще ни принуди да се замислим: как всъщност е устроена вселената? И какво място заема в нея човек? .. В крайна сметка това обяснява феномена с аномални зони, които може и да са портали във времето или врати в паралелни светове.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *