Странни космически сигнали улови радиотелескоп в Австралия

Специалистите десетилетия наред се опитват да разберат дали има извънземни форми на живот. Този въпрос измъчва учените не една година, те изучават далечни планети в търсене на разумни същества.

Работата на изследователите има за цел да улови сигнали, които   са генерирани от разумни извънземни същества.

И сега в мрежата се появи поредното интересно изявление, че може би ние не сме сами във Вселената. Изявлението е на представителка на Технологичния университет, който се намира в австралийския Мелбърн.

Астрономът Емили Петрофф на страница си в социалната мрежа Twitter сподели публикация, че мощният радиотелескоп Паркс е уловил няколко странни сигнали, които са с неясен произход.

18832208 21001692

В момента учените се опитват да разбера какво или кой изпраща тези мистериозни сигнали на човечеството.

Емили пише, че радиовълни може да идват от една от най-далечните планети. Експерти смятат, че тези сигнали издава обект, който се намира на няколко милиарда светлинни години от галактиката, в която се намира Слънчевата система.

Според Петров експертите в университета нямат представа какво се случва, но са уверени, че това определено е нещо странно и неразбираемо от съвременната наука.

За да разгадаят феномена на тези къси и резки сигнали, записани от радиотелескопа, учените ще продължат да извършват наблюдение и изследвания. Те се надяват, че това ще помогне да се даде научно обяснение на уникалния феномен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *