Тим Кук: Следващото поколение деца няма да знае какво са пари

Обръщайки се към британски студенти, генералният директор на световния технологичен гигант «Apple» Тим Кук прогнозира, че по времето, когато те вече ще имат семействата, парите ще отидат в миналото.
Според данни на отрасловата организация «Payments UK», засега парите  в брой все още се използват за да се плащат  около половината от покупките, но популярността им   постоянно намалява, тъй като хората  преминават към използване на разплащателни карти и такива приложения за смартфони като «Apple Pay» и «Google Wallet».

Отговаряйки на въпросите на студентите в «Тринити колеж» в Дъблин, Тим Кук заяви: „Вашите деца няма да знаят какво представляват парите.“

В откровеното си обръщение той  обеща да засили борбата срещу т.нар «Snooper’s charter». Става дума за законопроект,  позволяващ на британската полиция да преглежда историята на уеб  търсенето в браузърите на  гражданите и задължаващ телекомуникационните компании да съхраняват цялата информация за контакти на абоната за година.

Кук повтори своите коментари, които бяха публикувани миналата седмица в «The Telegraph», заявявайки, че компанията му ще направи всичко възможно, за да предпази напълно данните от хакери.

„Ние планираме да продължим да работи до край за  криптиране на информация, без нито едно изключение. . Ние ще работим настойчиво с правителствата, ще се опитаме да ги убедим, че това напълно отговаря на техните собствени интереси по отношение на националната сигурност.

Неговата гледна точка за бъдещето на парите в брой се основава на една от най-радикалните прогнози, според която традиционните банкноти и монети ги очаква „изчезване“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *