Карта на свръхцивилизациите, съществували преди Големия взрив

Математическите  физици Ваагн Гурзадян от Националната научна  лаборатория в Ереван и Роджър Пенроуз от Оксфордския университет представиха карта на възможните местообитания на свръхцивилизации, които са съществували във Вселената преди Големия взрив. Възможните местообитания на тези свръхцивилизации са отбелязани с червени точки.

В своята работа учените разглеждат картата на реликтовото излъчване,  аномалиите на  което се интерпретират като следи от  съществували в предишния  еон на Вселената високо технологични общества. Данните за реликтовото излъчване  учените са разработили  в контекста на разработената от тях конформна циклична космология.

Тази теория предполага  циклично развитие на Вселената, в която една епоха (EON) се отделя  от другата с Голям взрив (в  теорията на  Пенроуз и Гурзадян тя се отнася до превръщането на цялата маса на Вселената в  енергия, придружена от промени в геометрията на света). Според математическата физика, изчезналите цивилизации са били способни да предават информация чрез сблъсък на черни дупки.

Необходимостта от такива действия изследователите обясняват няколко причини. Първо, цивилизациите от  предишния еон да искат с помощта на посланията си да предупредят обществата в  съвременния еон за своята съдба и по този начин да им дадат напътствия.

Второ, съобщението от свръхцивилизацията  би могло да съдържа  необходимите данни за възникването на живота (според  хипотезата за информационната панспермия).

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

Животът на Земята е внесен от извънземни – Бъкингамски университет

Британски учени изучават малък кръгъл метален обект и са стигнали до заключението, че това може да е микроорганизъм, съзнателно насочен от извънземни към Земята за създаване на живот на планетата.… Continue reading „Животът на Земята е внесен от извънземни – Бъкингамски университет“

Откриха аминокиселини в метеорит, паднал в Африка

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *