DW призна: „Бежанците“ изнасилват германки

Mасови нападения срещу жени са станали в навечерието на Нова година в центъра на Кьолн. В полицията са получени 90 заявления. Такива случаи са регистрирани и  в Щутгарт и Хамбург.

В Кьолн във  вторник, 5 януари,  се  проведе спешна среща на кризисната група, чиито членове са представители на градските власти и полицията – обсъждани са  масовите нападения срещу жени, извършени в нощта на Нова година в района на Централната гара в Кьолн. Според последните съобщения, в полицията са получили 90 заявления от жертвите. По време на срещата са разработени мерки за предотвратяване на такива „ужасяващи  инциденти“, съобщи  представител на администрацията на град Кьолн за  агенция ДПА.

Ръководителят на Министерството на правосъдието на Германия Хайко Маас нарече инцидентите  „абсолютно ново ниво на организираната престъпност.“

Такова изявление бе  направено и  от министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер. „Фактът, че нападенията са извършени от такава  голяма група от хора, очевидно с чуждестранен произход, говори за  нови измерения на престъпността в Германия,“ – каза той, като подчерта, че това не означава, че сега трябва има подозрения  към всички бежанци по принцип. Двамата министри обещаха всички престъпници да  бъдат открити и наказани.

„Върховенството на закона не може допусне възможността жителите на градовете ни, наслаждаващи се на зимните празници да бъдат подложени на такива атаки,“ – каза ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Германия.

Кьолн, Щутгарт, Хамбург

Според полицията, в навечерието на Нова година на площада на гарата в Кьолн са се събрали около 1000 човека, с „арабска или северноафриканска външност“. След като полицията ги принудила да се разпръснат, те се  разделили на групи, които нападали жени, като ги заплашвали, ограбвали  и ги нападали по много агресивен начин. В момента е известно за  едно изнасилване.

(бел. ред. Според данни на други германски медии, нападателите са сваляли гащите на жените)

Подобни случаи е имало  в Щутгарт и Хамбург, отбеляза председателят на профсъюза на германската полиция (DPoIG) Райнер Вендт. Според неговите оценки, става дума не за организирана престъпност, а за  организирана тълпа, която напада под прикритието на нощта, като се възползва от изненадата, и се надява да избегне отговорност.

В Кьолн властите  са особено загрижени за безопасността на многобройните гости на годишния карнавал, който започва в началото на февруари.

По материали на : http://www.dw.com/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *