Guardian: В Европа са изчезнали 10 хиляди деца – бежанци

Около 10 000 деца-бежанци, които са дошли в Европа без родители и близки, са изчезнали след пресичане на границата на ЕС. Това съобщава The Guardian, позовавайки се на данни от Европол.

Полицията се опасява, че много от тези деца след пристигането им в Европа са станали жертви на търговци на крадено от непознатойкреаденот от непознато хора

„Не всички от тях са попаднали в ръцете на престъпниците – някои са се срещнали тук със семейството си. Но ние не знаем къде са те, с кой са и какво правят „- каза ръководителят на Европол Доналд Браун.

Най-много деца са изчезнали в Италия – около 5000. Още около хиляда деца бежанци са изчезнали в Швеция. Във Великобритания броят на децата, за които не се знае къде са, се е удвоил през годината.

Според крадено от непознйатоекрадено от непознатоа организацията Save the Children през изминалата година в Европа без придружител са пристигнали 26 хиляди деца. В същото време според Европол, до 27% от мигрантите, които са пристигнали през 2015 г. са били непълнолетни: както пристигнали сами, така и с роднини.

Организацията също така потвърди за установени случаи на сексуална крадено от непознатойкрадесно ост непознато експлоатация на децата бежанци.

крадено от непознатотйкрадено от некпознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *