Чипизирането на хора елегантно започна от …Италия

Нали знаете какво иска анестезиологът Москов, по зла ирония на съдбата – здравен министър? Иска Нашите отпечатъци от пръстите за „благородна цел“ – да спре кражбите от „здравната“ касичка. Което е стъпка преди чипизирането на хората. В Италия обаче са една крачка преди Москов:

Италианска фирма започна да вгражда проследяващи чипове в обувки и чанти!!!

Италианската компания Salvatore Ferragamo възнамерява да приложи нова стратегия в борбата срещу фалшифицирането. Според  Vogue, във фирмените чанти и обувки ще се вграждат специални чипове, които да потвърждават автентичността на продукта.

pic_3c3c07452f4ce7375b0eff16e82284c1

Изданието подчертава, че с тяхна помощ е невъзможно да се проследи собственика им- работният  диапазон на чипа е около четири метра.(!)

Освен това наличието на чипа ще даде възможност  да се препродава изгодно продукта. „Хората, които могат да си позволят да купят чанта за няколко хиляди, често се уморяват от тези неща и в рамките на няколко месеца и ги излагат за продажба на  иБей», – каза представителят на  Luxury Market Council в Ню-Йорк Greg Furman.

Фирмата съобщава, че се е решила на такива мерки, за да  защити продуктите си от нарастването на броя на фалшификатите.

бел. ред. Първо чипчета за домашните животни, после отпечатъци от пръстчетата за българите, после чипчета в обувките и чантите… следва чипчето в ръката…. После знаете какво, или не знаете???

Related Posts

4 thoughts on “Чипизирането на хора елегантно започна от …Италия

  1. Нещо си се объркал редакторе!
    Чипизирането няма да почне скоро, защото товече е завършило.
    Всеки, който има телефон, кредитна карта, компютър и т.нт. е чипиран!!!
    За другите технологии за проследяване ни е бедна фантазията.
    Не ни е проблем чипизацията а невъзможносттада действаме обединено!

    1. рРедакторът рядко се обърква, просто не знаеш за какво иде реч…

  2. Здравейте,

    в момента всички масово сме ЧИП-ирани, но сякаш не го осъзнаваме. В джобът си носим SIM карта, кредитна и дебитна карти, баджове за влизане в офиса, IP -адрес вкъщи, клубни карти в магазини даващи уж някакви отстъпки, карти за градски транспорт. Всеки господар знае във всеки момент кой от нас къде е. Има известно неудобство че чиповете са много – 10 или 15, а с това ЧИП-иране ще бъде само един. Нищо ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *