Земя, виждам НЛО! Преследвам го!

Значителен брой пилоти са се срещали с НЛО. Най-често виждайки в небето „нещо непонятно“ пилотите се стараят да го заобикалят. Но някои напротив, започват сближаване. Какво ги води – любопитството ли? Желанието да получат още едно зрънце знание? Това обаче почти винаги завършва трагично. Пилотът Томас Мантел е първият, който в стремежа си да узнае истината, рискува живота си.

НЛО – „Купа за сладолед“

На 7 януари 1948 г. в полицейското управление на град Майсвил започнали да постъпват тревожни обаждания. Жителите   съобщавали, че са наблюдавали в небето над града странен обект с размери 250-300 фута в диаметър (около 100 м). Някой го описва като купол на парашут, някой като конус, а някой като „купа за сладолед.“

Полицейският  комисар на Майсвил съобщава за летящата „купа за сладолед“ в авиобазата Godmen, която защитава от въздуха изключително важен обект. (Този обект е Fort Knox – мястото на златните резерви на САЩ.) Скоро във въздушната база се получават подобни съобщения за летящ „конус“ над  градовете Ървингтън и Оунсбъро. Обектът се движи бавно към форта.

Диспечерът сержант Blackwell получва първото съобщение в 13:20 и  се свързва с близката военновъздушна база в Райт-Патерсън: излитал ли е някакъв експериментален самолет? Отговорът е отрицателен.

Смут в базата Годман

В 13:45 сержантът вижда обекта с очите си. Също така НЛО е забелязан и от двама диспечери в кулата. Впоследствие те описват НЛО като „метален кръгъл обект, долната част на който свети червено.“

След като не успява да идентифицира обекта, сержантът го докладва на прекия си началник. В 14:20 часа на кулата са вече началникът на оперативния отдел Кари Картър, командирът на авиобазата полковник Гай Хикс и дузина офицери с по- нисък ранг. И те гледат с бинокъл бавно летящия НЛО.

В този момент в посока базата летят 4 изтребители P-51 „Мустанг“, които се местили от една база в друга. Сержант се свързал със старшия на групата Томас Мантел и предава заповедта на полковник Хикс, да разберат какво все пак лети в небето близо до базата.

Преследването на НЛО

На единият от самолетите горивото е на изчерпване, той напуска групата. Три изтребителя се насочват към НЛО; те започват да набират височина. Пилотите Хамънд и Клементс спират преследването: височината е 15 000 фута, те нямат кислородни маски, горивото им свършва. Мантел остава сам и съобщава, че възнамерява да се издигне до 20 000 фута.

Капитан Мантел участва във Втората световна война, отличава се с хладнокръвие и спокойствие, и реагира правилно и в най-критичните ситуации. Ако   е решил да продължи преследването, значи е видял нещо наистина достойно за внимание.

Докладва капитан Мантел

pic-28-03-2016-1106442

„Целта е пред мен. Движи със скорост два пъти по-малка от моята. Обектът на вид е метален, огромен. Обектът набира скорост и височина. Реших да продължа преследването. Ще се опитам да го  доближа. “

В 15:15 радиовръзката с Томас Мантел прекъсва.

В 15:20 НЛО изчезва от погледа на наблюдателите, криейки се зад облаците.

В 15:25 часа пилотът Clements вдига своя P-51 във въздуха презареден, пилотът е снабден с кислородна маска за полет на голяма надморска височина. Въпреки това, пилотът не намира нито НЛО, нито своя командир.

В 16:50 часа той получава заповед да спре да търси: Самолетът на Thomas Mantell  се е разбил на 5 мили югозападно от Франклин.

Живот в името на познанието

Пристигналите на мястото на катастрофата специалисти възстановяват обстоятелствата около смъртта на Mантел. Пилотът е загубил съзнание от липсата на кислород. Неуправляемият самолет попада в свредел, а след това в  хаотично падане и се разрушава още във въздуха. Смъртта на пилота е бърза и лека – Томас загива от удара в земята, без да дойде в съзнание, тялото му е намерено в пилотската кабина.

ВВС официално обявява своята версия: Мантел и останалите пилоти са преследвали планетата Венера, която са объркали с НЛО (имало е и такива случаи). Астрономите обаче категорично отхвърлят тази версия: в този ден Венера е само на 33 градуса над хоризонта, и всички пилоти, които са гледали НЛО от контролна кула, ясно са заявили, че този НЛО не би могъл да бъде тази планета.

Изразеното от военни следователи по време на срещата мнение, че Мантел е „загинал при опит да настигне пилотиран НЛО“, не е оповестено.

pic-28-03-2016-1106443

      Мястото на гибелта на капитан Мантел

Тайната на изгубеното време

Самолетът на Мантел  се разбива в 16:45. Часовникът на ръката на пилота е спрял в 15:16. Какво се е случило с капитан Мантел по време на този час и половина? Какво?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *