Първият признак на болест на сърцето: първо докоснете пръстите на краката…

Сърдечните заболявания не винаги веднага се проявяват клинично. Човек може да се чувства много добре  и да е  активен, а след това да умре внезапно от сърдечен удар!

Затлъстяване, тютюнопушене, и заседнал начин на живот – основните врагове на сърдечно-съдовата система. Но сърдечните проблеми могат да застигнат дори тези, които внимателно следят своето здраве …

Добре е, че  има един елементарен тест, който ще ви помогне да определите дали сърцето ви е наред.

Признаци на сърдечно-съдови заболявания

Седнете на пода и опънете краката си напред, като държите пръстите на краката нагоре. Протегнете  ръка напред и докоснете върховете на пръстите на краката си. Ако го направите с лекота, може да се каже с увереност: сърдечно-съдовата ви  система работи без излишен стрес и натоварване, сърдечни заболявания нямате!

Ако тялото не е достатъчно гъвкаво, най-вероятно вече имате проблеми със сърцето. Защото „вдървените“, негъвкави хора,  имат твърди и негъвкави кръвоносни съдове! В тази група хора се наблюдават  нарушения в кръвообращението, поради липсата на колаген, който прави кръвоносните съдове еластични и млади.

Твърди, бавноподвижни, сковани мускули на гърба и краката показват пряк път към кардиолога! Тези мускули съдържат толкова колаген, колкото и кръвоносните съдове, по тях може за да се прецени състоянието на кръвоносните съдове на целия организъм.

Бъдете в добра форма и не забравяйте да се грижите за тялото си! То винаги ще ви каже какво да направите за да подобрите здравето си – просто трябва да се вслушвате внимателно …

Разкажете  за този важен за здравето тест и на вашите приятели!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *