Хърватин се ожени за своята крава

Чиновникът по бракосъчетаниятa  доста се изненадал, когато пред него  застанали  Давор и четириногата му годеница, но той нямал никакъв   избор, защото законът не казва нищо за такъв  случай, следователно, младоженците могат да сключат брак.

Цяла Славония тези дни говори за скандала, който станал в  Бошняци (Жупания). Разведеният Давор Гргич (35)  решил отново да сключи брак, но този път той си намерил спътничка в живота, за която е сигурен, че  няма да му прави проблеми като бившата съпруга. Давор организирал сватбата, викнал хората от най-тесния си семеен кръг и най-близките си приятели.

Когато гостите  се събрали  пред къщата на Давор,  те очаквали да доведе новата булка. Давор  вместо с лимузина, докарал младоженката с  ремаркето на своя трактор. След което подкарвайки  трактора, пред очите на  шокираните сватбари се насочил към службата  по вписванията.

– Когато за  първи път докоснах  Бисерка за да я доя, усетих някаква  химия между нас. Тя нямаше  нищо против, просто ме погледна с големите си очи и продължи да дъвче сено. Отначало ме беше страх  какво  ще кажат съседите за връзката ни, но после разбрах, че кравата за мен е идеалният партньор в живота. Тя няма нищо против, когато се връщам пиян на сутринта,  тя няма нищо против, когато не се бръсна три седмици, не ми се кара, когато пиян карам  трактора, тя  просто е перфектният  спътник в живота за мен – обяснил  Давор на все още шашнатите  гости пред службата по вписванията на браковете.

– Обявявам ви за мъж и  крава – възкликнал чиновникът по бракосъчетанията  за радост на събралите се гости.

Той отначало бил шокиран, дори се опитал да изтика  младоженците от офиса, но Давор имал готов отговор. Той показал Конституцията, кодексите по наказателно и семейно право и обяснил на регистратора, че никъде не  се казва, че е забранен брак между мъж и крава.

– Ако министър Морнар може да оправдае поставянето  на статуята на Дева Мария в училищата с думите, че никъде в закона не се казва, че това  не може, защо да не мога да използвам същите аргументи – обяснява Давор.

И наистина, чиновникът не успял да намери  никъде в законите текст, който забранява сключването на такъв брак. Затова  той решил да изпълни церемонията и да издаде  удостоверение за сключен брак.

Младоженците след това отишли  у  дома на Давор, където той приготвил  сватбен прием. След няколко чаши домашна ракия гостите  забравили факта, че булката е на четири крака и има четири гърди  и я приели за своя.

Бисерка също била развълнувана и нямала  нищо против, че като основно ястие била сервирана майка и, тъщата на Давор, пише vasevijesti.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *