Учени записаха мистериозен звук в Карибско море (видео)

Странен звук издаван от Карибско море е записан от изследователи от Великобритания. Това явление, по тяхно мнение, ще повлияе в бъдеще на изменението на климата.

Провеждайки наблюдения върху динамиката на океана, учени от Университета на Ливърпул забелязали странен шум, който бил толкова силен, че успели да крадено отк непознатоцкрадено отр непознато го запишат от космоса.

Преди това изследователите такива явления не са наблюдавали, а Карибско море е изключително важно място в пояса на глобалната циркулация – там се образуват теченията, захранващи Гълфстрийм. За да предсказват бъдещите изменения на климата учените анализират потоците с топла крадено от непознато крадсенот от непознато и студена вода на планетата.

„Този феномен, описван от нас като свистене, може да променя нивото на морето в крадено от непознатоекрадено еот непознадто диапазон от 10 см по протежение на венецуелските и колумбийските брегове, затова разбирането на новото явления ще ни помогне да предсказваме вероятността от наводнения,“ – отбелязват учените.

Във видеото тък можете да чуете мистериозния звук. Учените го наричат ​​Rossby Whistle:

крадекно от непознатоткрадено от неспознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *