Великите и безплатни лекари – дървета

В древни времена хората са се отнасяли към дърветата като към различна раса, различна цивилизация, на която са се покланяли.

Дърветата – донори и вампири

Всеки от нас може да намери  своя  „личен“ зелен покровител. За да направите това трябва да  вземете  фолио, и като се приближите до някое  дърво, го  погладете с нокти. Ако фолиото лепне към ръката ви – това  дърво не е за вас. Ако  кората го притегля – значи това е вашето дърво.

Дървета „работят“ като човешки ръце: някакви енергии отблъскват, а  други –  добавят. Съответно – има донори дървета и дървета вампири. За да   разберете какво дърво е пред вас трябва да плътно да се притиснете към него и да постоите така в продължение на няколко минути. Ако почувствате прилив на сила  – то е  донор. Ако, напротив, се появи слабост, виене на свят, главоболие и други неприятни симптоми, значи е  вампир. Донори са дъб, кедър, смърч, бор, бреза, кайсия, вампири – топола, трепетлика.

Но не трябва да се страхувате от дърветата  вампири, защото тези растения също  помагат на човек да се лекува. Ако не сте здрави, като за начало  трябва да общувате с вампир, който ще премахне цялата ви негативна енергия, а  след това да се презаредите с положителна енергия от донор. Най-добре е това да става  през пролетта, когато дърветата цъфтят.

Нека видим кои дървета какви свойства имат

Дъбът е  много силно дърво, проводник,  който ни свързва със света и Вселената. Ако ви е трудно да установявате контакти с хора, ако новите познати, едва появили  се, веднага изчезват някъде, засадете близо до дома си  дъб. Но  имайте предвид, че това дърво не е твърде подходящо за жени, защото ги прави твърде силни, а такива жени,   мъжете, като правило, не одобряват. Но дъбът благоприятства раждането на здрави и силни деца. Дъбови клонки, отрязани от по-големи клони,  се прилагат към  тялото по време на сърдечна недостатъчност, например,  аритмия. А  прикрепени към задната част на главата или челото, те дават яснота и сила на нашите мисли.

Липата  добре избавя човек от  слабост и загуба на сила, възражда интереса му  към живота, той дава вдъхновение и стимулира процеса на мислене. Ако едно дете пише домашните си под някоя  липа, ще се справя чудесно.

Брезата утешава и ни подкрепя в горчиви моменти,  облекчава емоционалната болка. Ако ви  преследва  лош късмет, ако често ви застигат несгоди, прегърнете бреза,  оплачете и се, кажете и  всичко, от което ви боли, а на тръгване не забравяйте да поставите малка монета в близост дънера на брезата. Това дърво помага и за лечение на различни женски заболявания. Например, при мастопатия е  полезно да се поставят брезови клонки на  гръдния кош, а  в случай на миома – към долната част на корема. Брезата лекува шийна остеохондроза -няколко клончета от бреза,  увити в мека кърпа, се поставят под шията през нощта.

Много интересен е кестенът, който, за разлика от голяма част от дърветата, не променя човешкото биополе,  но може да го „закърпва“ и по този начин  прекъсва  различни вампирски нишки към вас. Ето защо неговите цветове и плодове се използват за  предпазване от уроки и магии. Това  дърво помага и при артрит, като  в този случай малки клонки се  поставят на възпалено място (можете да ги закрепите с пластир).

Следва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *