15 фантастични природни оптични илюзии без Photoshop

Това са фантастични  пейзажи, които не са правени с  Photoshop. Въпреки, че всички тези явления имат  просто научно обяснение, това не ги прави по-малко фантастични.

1

„Подводният водопад“ край бреговете на остров Мавриций в Индийския океан е оптическа измама, образувана от тиня на пясъчното дъно.

2

Това прилича на НЛО, нали? Тези дупки в облаците се образуват, когато ледени кристали, образувани бързо, натежават и падат, предизвиквайки ефекта на доминото.

3

Перламутровите облаци могат да се появят в небето над Норвегия и в полярните региони, когато слънцето току-що е слязло по хоризонта.

4

Оптичен феномен с три слънца, който се появява в резултат на пречупване на светлина в ледени кристали, образувани в атмосферата при температура  -25 ° С.

5

Слоеве седимент в Държавния парк  Vermilion Cliffs в Аризона, САЩ.

6

Дърво, повалено от  снежна буря? Не, това е река в пустинята в щата Долна Калифорния в Мексико.

7

Изглежда, като че пътешественикът  балансира  на ръба на пропастта, но кой би си помислил, че в действителност върви по поречието на река Glen в Юта в САЩ.

8

Скала,  подобна  на слон,  пиещ вода от Атлантическия океан, край бреговете на остров Heimaey в южната част на Исландия.

9

Утайките в река Rio Tinto в Испания.

10

Слънчеви хълмове в щата Вашингтон, САЩ.

11

Този вид вълнообразни облаци се наричат Undulatus asperatus.

12

Пейзажът,  формиран от минерални залежи и седиментни скали списъка, се намира в  националния  парк Чжанъе Данся в Китай.

13

Водопадът Конска опашка  прилича на поток с разтопена  лава, но в действителност това е оптическа илюзия, причинена от играта на светлината на залез.

original

На пръв поглед може да изглежда, че момчетата скачат  в бездната, но в действителност това е карстовият  извор Кладенецът на Яков  в Тексас в САЩ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *