Да убиеш неудачник

Той е  патологично невъзпитан. Пренебрегва правилата, закъснява за срещи, пренебрегва споразуменията,  забравя да ви благодари за подаръка. Не може да признае, че е  сгрешил.

1. Самозаблуда. Неудачниците постоянно се самозалъгват. Можете да преуспеете като сте  напълно нечестни към  другите, но не винаги можете да лъжете себе си за това, къде се намирате в живота, за това, как вървят нещата, и в същото време да се движите напред.

2. Непродуктивни. В този живот печелившите залози са върху инвестирания капитал, паричен или човешки. Успехът идва с цената на постоянството в резултат на къртовски труд всеки ден. Неудачниците могат цял живот да не научат тези истини.

 Нищо на света не може да замести постоянството. То не може да се замести и  от таланта – най-много на света се  срещат талантливи неудачници.  

3. Несправедливост към приятели. Неудачниците са  приветливи и благодарни на тези, които са им безполезни, но се държат пренебрежително и са неблагодарни към тези, които са добри с тях. Те не знаят как да създават приятелства  и не са в състояние да изградят взаимоотношения.

4. Просташки маниери. Те са патологично невъзпитани- пренебрегват правилата, закъсняват за срещи, пренебрегвани споразуменията,  забравят да ви благодарят за подаръка. Те никога не  признават, че са сгрешили.

„Успехът – не е нищо повече от няколко прости правила, които се   спазват ежедневно, а провалите – това са  само  няколко грешки, които се повтарят всеки ден.“ Джим Рон.

5. Неумение да се обличат. Те нямат  вкус. Те кандидатстват за  работа без вратовръзка и с маратонки. Те се появяват при приеми с дънки, считайки,  че така се опълчват на модата. В действителност така само убеждават, че  мястото им не е тук.

6. Вечно недоволни и кисели. Те почти винаги са с мрачен  и недоволен вид. Те не харесват  професията си,  не им  харесва живота.   Те мислят, че всички са глупаци или мошеници и наоколо виждат само капани или заговори.

7. Ненужни спорове. Те  обичат да спорят заради самия  спор. Те не уважават времето. В спор излагат всякакви безумни  аргументи,  надявайки се другите да  оценят тяхното красноречие. Това е сериозна заблуда. Хората нямат нужда от празни спорове.

8. Отлагане за  по-късно. Те не знаят да си поставят  приоритети. Те не искат да разберат, че приоритетите  са  необходимост. Време  никога няма достатъчно за всичко, но е достатъчно за най-важното,  и да  се отложи  по-малко важното  заради важното – това не е жертва, а изгодна сделка.

„Беден, неудачен, нещастен и нездрав е този, който често  използва думата „утре“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *