Извънземните унищожиха звезда?

 
Беатрис Вилароел, която работи в шведския   университет в Упсала, е успяла  заедно с група колеги да наблюдава изчезването на голяма звезда, което се е случило без никакви логични причини.

Изследователят предполага, че в  това може да са замесени представители на някоя високо развита извънземна цивилизация с толкова напреднали технологии, че да  могат да унищожават във  Вселената цели звезди.

Валароел и двамата и  асистенти анализирали получените в резултат на многобройни изследвания  триста хиляди звезди в нощното небе. Учените възнамерявали да проверят от любопитство дали не е угаснала някоя от наблюдаваните звезди, макар и да не очаквали никакви конкретни резултати. За изненада на шведите, една такава звезда била открита. Тя престанала да свети съвсем неочаквано, въпреки относително младата си възраст за да угасне сама.

Първоначално експертите решили, че това е  така наречения артефакт – космически смущения, които са възникнали от само себе си и после изчезнали спонтанно, без да се предполага съществуването на реална  звезда. Но проведените след това тестове показали, че става дума за  истинска звезда, а не за някакви фалшиви импулси. Учените дълго време уточнявали, че изгасналата в нощното небе светлинка наистина е изчезнало  масивно газово кълбо. Вилароел и колегите й отхвърлили  стотици други аномалии, като  намерили само една, която успяла да премине всички проверки.

Хипотезата за извънземните не е толкова абсурдна

Беатрис казва, че  от детството си се интересува от извънземни и  винаги е искала да  намери научно доказателство за тяхното съществуване. Изследователят не бърза да прави някакви 100 -процентови твърдения. Според нея  извънземни форми на живот биха могли наистина да взривяват звезда – няма доказателства, че това е невъзможно. Въпреки това, няма и никакви доказателства, че става дума за намеса на извънземни, затова  думите на  експерта са само една смела хипотеза.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *