Тайните Владетели на света – хипотеза

„…Излиза, че от древни времена съществува на Земята някакъв таен полумистичен Съюз на деветимата. Това са някакви чудовищни  засекретени мъдреци, или изключително стари, или безсмъртни  и те правят две неща. Първо, записват и събират всички научни постижения на всички без изключение на   планетата, а от друга страна внимават  някои научни и технически иновации да не   се превърнат от хората в инструмент за самоунищожение. Те са мъдри, почти всезнаещи и почти всемогъщи. Да се скриеш от тях е невъзможно,  тайни за тях не съществуват, а борбата срещу тях няма смисъл. “
(А. и Б. Стругацки. „Милиард години до края на света“).

Такава безумна идея  е дошла на ум не само на тези великолепни руски писатели, но и на един от лидерите в този жанр от  САЩ – Ф. Ж. Фармер, който е построил върху нея цяла поредица от романи.

Властта на Съюза на Деветимата се обяснява просто: те владеят  еликсир на безсмъртието и с него владеят внимателно подбран  елит от цял свят. Фармер и Братя Стругацки много точно са изразили същността на това, което се казва  и пише вече стотици години.

Но да оставим научната фантастика и се върнем към самата идея за съществуването на тайни сили – ние ги наричаме по традиция Невидими владетели.

„От своите укрития те хиляди години контролират развитието на човешката цивилизация, – пише философът Г. Хлебников – по някаква причина не позволявайки  бързо да се  достигнат висините на културното и технологично развитие. От гледна точка на рационалната наука, идеята за съществуването на правителството в сянка в света изглежда лудост. Особено, ако приемем, че Съюзът на деветимата, както се твърди, владее тайната на пътуването във времето, технологията за хипнотично управлението на хората, сканиране на човешкото съзнание (с други думи, телепатия) и други невероятни технологии. „

Проблемът е в това, че някой могъщ крие тези факти и не позволява те да се разпространят. Какви са тези всемогъщи владетели? Къде са те  сега? Възможно ли е да се проследи дейността им, за да се открият тайните им връзки,  механизми и методи на действие? Частично на тези въпроси може да се отговори  сега.

Ръководството от тайни и невидими учители  едобре познато в езотеричната традиция. Още, Роджър Бейкън, Джероламо Кардано, Фридрих Велики, Гьоте, Е. Блаватская, един от основателите на Ордена „Златното разсъмване“  Грегор Мастере и много други твърдят, че те са в постоянен или епизодичен контакт с тези суперсъщества. Мастере описва Невидимите властелини като човешки същества, живеещи на тази земя „, но с ужасна и свръхчовешка сила.“ Най-вероятно тези същества са и загадъчните Махатма, осъществявали връзка с Николай Рьорих и съпругата му Елена.

Влиянието им върху човешките дела не винаги е положително. Махатма, например,   приветства властта на болшевиките в Русия и  Ленин.  Освен това, историците често говорят за наличието на някакви  загадъчни фатални сили, криещи се зад   сцената на историята, но понякога   проявявайки се открито.

Един факт все още може да е случайност, но два факта, както казват адвокатите, това вече е улика . Изглежда, че има някой неизвестен демон-страж, който само следи къде се появява   гений или разцвет на цивилизацията, и веднага нанася  внимателно изчислен удар – и човечеството   отново се връща векове  назад. Оръжията на този демон са  разнообразни: те може да са мечът на един войник за математика Архимед, случаен куршум за философа Витгенщайн, нашествието на варварите в Рим,   войни, епидемии, революции,  „нещастен случай“ и накрая, пряка намеса! Резултатът е винаги един и същ: смъртта на един гений, унищожаването на културата, упадъка на цивилизацията.

Така е било и с „гръцкото чудо“, когато гръцката наука е много близо до прага на началото на технологичната цивилизация, но не го преминава, същото нещо се случва с наследниците на гръцката култура – римляните, разпилени с „Великото преселение на народите“, с арабите, също  неуспели да превърнат научния си потенциал в технологичен… Изглежда, че всеки регион на Земята си има специален „Господар на Живота и Смъртта“, както ги нарича Киплинг. Катастрофа настъпва и в европейското средновековие- покосено от чума и войни, на прага на безпрецедентен просперитет (Ренесансът всъщност е жалка останка от това, което  можеше да бъде).

Това, че техниките за управление на хората съществуват, доказват нееднократните признания на хората, които са били принудени да извършат убийство по този начин – Чарлз Менсън (сатанински култ), Лий Осуалд (президента Кенеди) и много други.За Невидимите владетели („Непознати Властелини, Собствениците на Времето, Махатми и така нататък – в историята те се появяват под различни имена), съществува обширна литература, както теоретични, така и въз основа на показанията на свидетели и очевидци.

Гении на верижка

Не по-малко странни и ужасни неща се разкриват, ако ние се обърнем  към съдбата на човешките знания и на техните автори. Непрекъснато и систематично са унищожавани доказателства за велики цивилизации в древността: книгите на алхимиците, в които подробно се описва  превръщането на елементите, описания на срещи с извънземни, трудове по висша магия, даващи власт върху  природните стихии. Дори и археологически открития, ако те биха довели до разкриване на тайни от миналото, често водят до смъртта на техните автори.

Освен това, вече направени открития често изчезват. Пример за това е съдбата на известните кръгове от ковко стъкло, дарени от император Нерон,   благородния „миришещ“ коринтски бронз, „лъчите на смъртта“ на руския изобретател, M.M. Филипов и т.н. Да не говорим за най-древните изобретения като  загадъчната бяла светлина на атлантите – „максин“ и енергията „мана“ на предци на съвременните аборигени на Великденския остров!

Сега много малко хора си спомнят, че в края на 60-те – началото на 70-те години на ХХ век, когато човечеството   бързо се издигна в космоса  и потопи в глъбините на атомното ядро, в поредица от странни инциденти и „нещастни“ случаи  изчезваха един след друг заедно с яхти, кораби и самолети, умираха от внезапни болести десетки водещи експерти в областта на физиката на високите енергии и космическите  технологии – докато бързото развитие на науката не се забави и дори  спря.

Тогава много  вестници   вдигнаха шум около това, появиха се статии за мистериозни и зловещи общества, които унищожават цвета на човечеството – но изведнъж, сякаш с вълшебна пръчка на невидим режисьор, всичко затихна, макар че учените и изследователите  загиваха и продължаваха да умират при мистериозни обстоятелства.

Учените,  дълго изучавали ролята на могъщите тайни организации в историята, постепенно стигат до извода за сложната структура на йерархията на тайните общества, зад която, според тях, ясно прозират чертите на Невидимите владетели.

А зад тях – извънземни   структури за управление на историята на Земята. Изглежда, че тези теории са достатъчно безумни, за да може един ден да се превърнат в  кошмарна истина …

Related Posts

5 thoughts on “Тайните Владетели на света – хипотеза

  1. В края на 2012-та година, властта на тези невидими господари, свършва!

    1. Дано да е така , има още информация за тези владетели ?Защо точно 2012?

      1. Защото константите върху които се гради тази реалност ще бъдат променени. Това ще стане, когато слънчевата система застане от другата страна на плоскостта на Млечния път. В момента сме точно на плоскостта. Това са космически цикли, макрокосмос, а ние сме само едно отражение на това, което става на небето. Ние сме микрокосмоса.

  2. Ние сме стадо. Нас ни пасат. Овчаря удря с тоягата добичето което се опитва да се промуши през оградата на обора. Малко удовлетворение ми доставя предположението, че тези овчари също са стадо, доено и стригано от по-висши от тях същества. Те пък са стадо на по-висши и така ….бог знае къде е върха на тая пирамида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *