Трансплантация на душа? Да, възможно е!

Възможно ли е да се трансплантира … душа? Въпросът всъщност не е толкова парадоксален, както изглежда на пръв поглед. Защото напредъкът на медицинската наука в последните 30 години е толкова стремителен, че вчерашните чудеса днес са  нещо обичайно.

Трансплантацията на сърце е  фантастично предположение от преди няколко десетилетия!  Сега се прави и  в провинциалните  болници. Рутина, така да се каже, и баналност …

И все пак от време на време се появяват истории, които карат всички да се замислят: Не, това, не е  „рутина“ или „баналност“! Това е   трансплантация на  най-важния орган! Една от тези мистични истории стана известна през април 2013 г.

Във Видалия, щата Джорджия,  живял  69-годишен мъж на име Сони Греъм. Той бил  женен за жената, която обича, и очевидно щастлив. И изведнъж – се застрелва! Както се казва, изведнъж, без причина,  без никакви признаци на стрес или депресия, без никаква външна намеса …

Както разказал  Грег Харви, агент от Бюрото за разследване, Сони Греъм е намерен в двора на дома си във  вторник, 1 април, а  единствената рана е от пушката му, насочена в  гърлото.

Този случай вероятно щеше да остане само още една необяснима трагедия, ако не беше фактът, че преди 12 години, на г-н Греъм е трансплантирано сърце от човек, който също се е застрелял – при идентични обстоятелства.

Историята става още по-интригуваща, когато става известно, че скоро след трансплантацията, Сони Греъм издирил вдовицата на донора на сърцето си и   веднага се влюбил в нея, а  след това  се оженил за нея.

Това била дълбока и страстна любов, която превзема човек  напълно, и дори потиска неговия ум. Всички роднини считали, че това е ръката на съдбата …

Разбира се, ортодоксалните учени твърдят, че сърцето е само един от органите на тялото, дори и най-важният, но това е просто помпа, и няма никаква връзка с душата и паметта. Душата и паметта  е по-вероятно да са  в главата,  в човешкия мозък. Само че  на  света на много хора, които въобще нямат мозък, като например холандецът Ян Херлинг, но това не им попречи не само да мислят, но и да чувстват.

Паметта и и част  от душата се предават не само със сърцето

И ето кое  е най-порзаителното –  учените все по-често се сблъскват с феномена, че след трансплантация на различни органи (не е задължително да е сърцето), пациентите наследяват от донора индивидуалните черти на характера им и тяхната памет.

Професор Хари Суорц описва случай, в който на едно момиче е  трансплантирано сърце от трагично загинал в автомобилна катастрофа  млад мъж, много талантлив, способен да свири на  много музикални инструменти, да композира музика и да пише стихове.

В една от песните му имало стих „Даниела, моето сърце е  Твое“ А това име всъщност носи момичето, което получава неговото  сърце. Но още по-странен се оказва фактът, че когато тя за първи път чува тази песен,  казва, че я  знае и е в състояние дори да я изпее.

А у друг човек, получил сърце от донор – цигулар, внезапно избликва  любов към класическата музика и дори изразява  желание да се научи да свири на цигулка, въпреки че е бил много далеч от света на класическата музика.

Но още по-поразителен е  случаят с  американката Мери Грекхъм,  която получава донорско сърце от 45-годишаната  Вирджиния Симпсън. След операцията нещо изведнъж започва да я притегля към малкия град Mиловице, който се намира на четиридесет километра от Прага. Защо ли?

Но  след като пристигна в този малък град Мери разбира, че познава всички улици и алеи, все едно , че някога е  живяла тук.

Връщайки се обратно в САЩ, тя прави запитване  за своя донор и научава, че Вирджиния Симпсън е родена в Mиловоце  и е  прекарала там детството и младежките си години. Очевидно,   вече като американка, Вирджиния често си е спомняла и е тъгувала за родната си земя, и тази носталгия я предава със  сърцето си на  Мери.

Не случайно в Китай, например, има служба за проследяване на съдбата на получателите на  донорски органи. С каква цел, не е ясно, но в тази страна  много сериозни се отнасят към факта, че хората, заедно с донорските органи, получават частици от  паметта и от  душата на предишните собственици.

Въпреки че учените все още не могат да кажат къде  точно се съхраняват паметта и душата, но и има доста смела теория в това отношение, според която всичко това се съдържа във всяка клетка на човешкото тяло с нейната уникална ДНК (между другото, сега на базата на ДНК се разработват  фантастични по обем носители на информация, в сравнение с които съвременните твърди дискове ще изглеждат като детска игра).

Ако е така, тогава трансплантацията на какъвто и  да е  орган трансплантира на  получателя и определена кармична тежест от неговия донор. И това е единственият начин да се обяснят  всички фантастични събития, които се случват на хората, след като им бъдат трансплантирани сърце, черен дроб, бели дробове и така нататък …

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

  •  

Учени откриха къде отива душата на починалия човек

Изследователите започнали да изследват човешката душа още през 1996 г., но едва сега стигнали до разгадаването на този феномен. Религиозната теория, че душата на починалия попада или в рая, или… Continue reading „Учени откриха къде отива душата на починалия човек“

  •  

 

Сензационно твърдение на изследователи: Хората имат душа, която може да живее след смъртта

Идеята, че човешкото съзнание живее след смъртта, се поддържа от все повече уважавани учени, пише  thesun.co.uk. Ние не знам точно какво е съзнание, но физикът сър Роджър Пенроуз (на снимката… Continue reading „Сензационно твърдение на изследователи: Хората имат душа, която може да живее след смъртта“

Пътна камера засне душата на загинал мотоциклетист? (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *