Знаменията: На 17 август кълбовидни мълнии са атакували хора по целия свят

През последните няколко дни от Русия и Съединените щати идват сходни  новини, свързани с нападения на кълбовидни мълнии  върху хора. Според непълни засега данни, в много страни в продължение на няколко часа са били убити  и ранени най-малко десет човека, съобщи ръководителят  на „Космопоиск“, Вадим Чернобров.

m44U9OUg05I

На 17 август  2016 г.  в 12,25 ч. в селището Мис Няяруй-Саля в Приуралския  район на Ямал едно дете е загинало  и още две са получили  тежки изгаряния от взрив на кълбовидна мълния, която влетяла в шатрата на еленовъди  и избухнала. В  шатрата са били  7-годишно момче и две момичета на 12 и 16 години. В резултат на това момчето умира на място, а момичетата са с  изгаряния втора и трета степен.

На 17 август 2016 г. в 20.00 ч. подобна атака на кълбовидна мълния е имало в село Непрядва,  област Тула. Огненото кълбо  влиза в един от апартаментите на жилищен блок, в който в този момент са били възрастни съпрузи и 10-годишният им внук, който дошъл на почивка от Москва.

Момчето е получило леко сътресение на мозъка, а огненото  кълбо е потрошило  мебелите.

В САЩ кълбовидна мълния влиза в къща и експлодира, причинявайки смъртта на едно дете и едно куче, което е обезглавено …

В  Киров кълбовидна мълния  изгаря  домакинските  уреди  в два входа, а в резултат на експлозията са  изгорели домофоните. Хората смятат, че  леко са се отървали…

С какво е свързана такава активност на  кълбовидни мълнии – не е известно.

Според статистиката, на тази дати кълбовидни мълнии се активизират не за пръв път:  най-големи и най-известни   изблици на активност е  имало на  17 август 1978 г., 17 август 2000 г., 17 август 2012 г. И сега – 17 август, 2016 г…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *