Как да бъдем щастливи през целия си живот?

Веднага ще  напиша отговор, който ще ви се стори невероятен. За да бъдете щастливи, трябва да  бъдете щастливи. Това означава, че точно сега можете да навлезете в състояние на щастие и удоволствие. За да направите това, вие не се нуждаете от нищо, освен от решението да бъдете щастливи в момента. Вие вече Знаете как. И в тази статия ще го докажа.

За да стане доказателството по-ясно, аз сега ще ви дам задача.  Докато четете текста – опитайте се да бъдете щастливи. Приятно четене на статията, независимо от това, което е написано в нея. Може  да ви се получи, а   може и да не се получи. Но за  всеки случай – опитайте.

Сега, всъщност, статията. Нека да  приемем  аксиомата, че можете да бъдете щастливи по всяко време. Ако тази аксиома е вярна, тогава щастието не може да зависи от това, което се случва, без значение какво правите. Защото нищо не може да се случва вечно, и вие не можете правите нещо вечно.  Но можете вечно да бъдете щастливи.

Така че тогава какво е това – щастие? Щастието – това е един вид модификация на всяко ваше действие, или състояние, което съпътства всяко ваше действие. С други думи, можете да направите нещо и да страдате, а  вие можете да правите всичко и да бъдете щастливи.

Вие може да се страхувате и да бъдете щастливи.

Можете да мразите и да бъдете щастливи.

Вие може да бъдете тъжни и да бъдете щастливи.

 Вие може да бъде беден и да бъдете щастливи.

 Можете да бъде сами и да бъдете щастливи.

Можете да сте болни и да бъдете щастливи.

Вие можете да бъдете инвалид и да бъдете щастливи.

Можете да умирате и да бъдете щастливи.

Вие можете – и това звучи абсолютно абсурдно – дори да страдате и да бъдете щастливи!

Защото  щастието – това е такова специално действие, което можете да започнете да правите по всяко време. Във всеки един момент. Просто решете да бъдете щастливи в момента.

И се опитайте да бъдете щастливи точно сега. Опитайте се да се насладите на това, което правите в момента. На пръв поглед може да не е възможно, но след малко практика – работи. Тъй като вие вече умеете това. Просто трябва да си поставите такава задача.

Като цяло, ние вярваме, че с действията си постигаме  щастие. Но всичко работи по друг начин – ние достигаме до  действията си със своето  щастие. Тоест, за да се предприемат действия, първо трябва да бъдем щастливи. В противен случай няма да можем да действаме – ще ви е  много зле за да започнете да действате.

Има един популярен мит, че ако човек е винаги щастлив, той няма да  прави нищо. В края на краищата, защо да  прави нещо, ако вече  е щастлив? Но,  както следва от предходния параграф, хората не правят нещо за щастие, а стават щастливи за да действат. Съответно, щом сме щастливи, ние ще действаме не по-малко, а  повече.

Има и друг мит, че ако ние винаги сме щастливи,   ще се радваме, дори убивайки друг човек. Строго погледнато, това е вярно – можете да бъдете щастливи, дори ако убиете друг човек. Но ако човек и така е щастлив, той няма да убие никого.

В края на краищата убийство и друго зло хората правят  само защото страдат. А  ако не страдате – защо ви е да убивате? И нещо повече, ако започнете да ставате  щастлив по време на опита за убийство, вие ще спрете този опит. В края на краищата, защо ви е да убивате,  ако изведнъж ви е станало добре? Така че това също е мит.

С други думи, именно един щастлив човек  ще    бъде най-енергичен и най-добър.

В началото на тази статия, аз ви дадоха задача – да бъдете щастливи докато четете тази статия. Сега аз ви давам втора и последна задача – да бъдете щастливи до края на живота си. А ако има животи  след смъртта – след това и във всички останали животи. Можете да бъдете щастливи винаги. Просто трябва да започнете да го правите. Започнете още сега да бъдете щастливи и правете това винаги!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *