Доклад за НАСА: Извънземните могат да унищожат човечеството за да спрат неговата експанзия

 

Учени смятат, че разумни извънземни ще унищожат човешката цивилизация, за да защитят себе си и другите космически цивилизации, пише yournewswire. com.

Научен доклад твърди, че Цивилизации на разумни извънземни ни наблюдават извън пределите на Земята и виждат по ситуацията в земната атмосфера, че човешката цивилизация се развива твърде бързо навън, и те могат да предприемат решителни действия, за да спрат това развитие.

Тъй като ние сме заплаха за другите цивилизации в Космоса.

Аncient Code пише:

„Замисляли ли сте се колко „добрини“ твори човешката раса? Искам да кажа, ако погледнете нашата планета и всичко, което правим с нея?

Обърнете внимание на историята на съвременната цивилизация и помислете за това колко опустошително и „насилствено“ е било винаги човечеството, не само в наше време, но и преди хиляда години.

Сега, в 21 век, нещата силно са се променили, включително и способностите ни.

В действителност, проучването, финансирано от НАСА, е установило, че древни напреднали цивилизации са съществували на Земята преди хиляди години и са стигнали до колапс, както и ние сега.

Това е накарало мнозина да се замислят, че сякаш съществува мистериозен, хаотичен модел, вграден в човешките цивилизации.

Ако погледнем назад в историята, преди 3 000-5 000 години, ние ще открием исторически записи, които ясно показват, че развити и сложни цивилизация са били също толкова склонни към срив, както и ние, съвременниците.

Съвременната цивилизация, може би дори е още по-зле. И разумните космически цивилизация със сигурност са разкрили този модел на хаос в нашето развитие.

Наблюдавайки ни отвън, разумните цивилизации са забелязали драматичните промени в земната атмосфера и евентуално ги разглеждат като „симптоми“ за това, че растежът на цивилизацията е излязъл извън контрол.

За да спрат този процес, те ще предприемат решителни действия, за да ни попречат да се превърнем в заплаха за другите, се казва в научно изследване.

И докато този сценарий все още се разглежда като спекулативен, той всъщност е доста вероятен, е мнението на много учени.

Проучването е изготвено от свързан с НАСА учен и негови колеги от Университета на Пенсилвания.

Независимо че изследователите от Университета в Пенсилвания казват, че това е много малко вероятно, все пак това е възможен сценарий в близко бъдеще, ако се срещнем с нашите най-близки съседи в Космоса.

Авторите на изследването предупреждават, че извънземните могат да се опасяват от цивилизации, които се разширяват бързо, тъй като такава политика може да се разглежда като агресивна и склонна към унищожаване на други форми на живот.

И трябва да се спре тяхното развитие, защото точно това човечеството вече прави с много застрашени видове на нашата планета.

В най-краен случай, извънземните ще унищожат нашата цивилизация, за да защитят други цивилизации в Космоса.

И нека си го кажем: дали ние действително ще се радваме, ако извънземните „почукат на нашата врата“ и се превърнат в заплаха за живота ни?

Изследователите предупреждават, че човечеството навлиза в период на бърза цивилизационна експанзия, което може да установят извънземните изследователи, тъй като нашето развитие води до изменения на планетата.

„Превантивен удар би бил особено вероятен в ранните етапи на нашата експанзия, защото ако се позволи на нашата цивилизация да се развива, да се направи това по-късно, ще е по-сложно.

И сега сме в такава фаза, че развити извънземни цивилизации могат да наблюдават състоянието на нашето развитие по увеличените емисии на парникови газове, както и по промени в атмосферата“, – се казва в доклада.

Авторите пишат по нататък: „Този сценарий ни дава основание да ограничим нашия растеж и да започнем да намаляваме нашето въздействие върху глобалните екосистеми.

По-специално, за нас ще бъде много важно да се ограничат емисиите с парникови газове, тъй като емисиите от замърсители променят състава на атмосферата, и те могат да бъдат наблюдавани от други планети.

Ние наистина не бихме искали да видим развита цивилизация да се появи на Земята за да спасява нашата планета от … хората“, – пишат изследователите.

Как мислите, има ли такъв сценарий?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *