Президентът Обама подписа указ, препоръчващ на населението да се готви за удар от Космоса (видео)

Президентът на САЩ Барак Обама е  подписал правителствено разпореждане, с цел да се подготви американската общественост за необичайни прояви на космическото време, пише yournewswire.com.

Разпореждането предписва на американския народ да се подготви за неминуем катаклизъм, свързан с „космическото време“, в близките 120 дни.

Белият дом указва, че слънчевите изригвания и геомагнитни смущения,  вероятно,  могат да окажат огромно влияние върху електрическите съоръжения по  света и  да предизвикат кризи в областта на здравето и безопасността по целия свят.

В документа, говорещ за необходимостта за подготовка за пълен колапс на електрическите мрежи, се посочва, че „Космическите явления, под формата на слънчеви изригвания, слънчеви частици и геомагнитни смущения, се случват редовно.

Някои от тях могат да се окажат критични за инфраструктурните системи и технологии, като например системата за глобално позициониране (GPS), функционирането на сателитни и комуникационни системи, авиационни и електроенергийни системи.

Екстремалните космически явления – тези, които могат значително да влошат критичната инфраструктура – са способни да парализират  доставките на електрическа енергия, което ще доведе до разпространението на каскадни изключвания, ще засегне основни услуги като вода, здравеопазване и транспорт.

Космическото време има потенциала да повлияе едновременно и да има отрицателно въздействие върху здравето и безопасността на цели континенти.

Както пише USAToday.com, своето постановление президентът Барак Обама е подписал преди да отпътува в Питсбърг на технологична конференция с фокус върху изкуствения интелект, космическите изследвания, чистата енергия и прецизната медицина.

Подобно на много други изпълнителни разпореждания, директивата на Обама инструктира изпълнителната власт за нейните отговорности при подготовката и реакцията на събития от космическото време.

Управлението за  научна и технологична политика на Белия дом, ще координира усилията на всички правителствени агенции, включително отбраната, търговията, енергетиката и НАСА, които ще работят заедно, за да се подобри тяхната способност да се предвидят въздействията на космическото време и да се осигури защита на критичната инфраструктура.

Обама също така е разпоредил да се публикуват федерални данни за предишни значими събития на космическото време.

Разпореждането на Обама също така за пръв път публикува съществувала преди това неизвестна секретна директива, подписана на 15 юли тази година, под името   Директива на президентската политика номер 40.

Тя установява нова национална политика за приемственост, която дефинира основни „национални функции“ на федералното правителство. Такива директиви, известни като PPD, често са скрита форма на изпълнителен указ в областта на националната сигурност.

Източник: http://yournewswire.com/obama-executive-order-space-weather-events/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *