Тайнственият „Монолит“ на спътника на Марс – Фобос- е изкуствен

На този спътник на Марс се намира изключително  мистериозен обект. Да му се обърне специално внимание публично призова легендарният астронавт Едуин Олдрин, който каза:

– Ние трябва да посетим луните на Марс. И на първо място  – Фобос. Там има „Монолит“ – една твърде странна  структура за такова  малко космическо тяло с формата на картоф, което е с диаметър от около 26 километра и  обикаля  около Марс на  всеки 7 часа.

Според Одрин, всеки, който е видял снимката на „Монолита“ на Фобос едва ли изпитва  съмнение, че той е поставен  там от някой. Въпросът е –  кой  е направил това. Олдрин също не знае.

Затова отговаря доста мъгляво  и философски:

„Ами Вселената го е поставила … А ако ви харесва –  Бог го е поставил …“

Обектът  е открит през 1998 година от изследователите Ефрейн  Палермо и Лен Флеминг на снимките (SPS252603 и SPS252603), предадени от сондата Mars Global Surveyor. Те също така определят обекта като плоча или кула с  височина  около 76 м.  „Монолитът“ се намира на  страната, обърната към Марс.

wx1080eee

От  НАСА не коментират въобще този мистериозен  артефакт на Фобос. Но веднъж представителят на канадската космическа агенция – д-р Алън Хилдебранд- каза:

– Ако стигнем до този  „Монолит“, може да се окаже, че повече няма да е  необходимо да летим където и да било.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *