Мощната енергия на усмивката: Колко пъти на ден трябва да се усмихваме за да станем още по-щастливи

Настроението и енергията са тясно свързани. Всеки от нас може,  усмихвайки се, да промени живота си, и да се сдобие не  само с щастие, но и с късмет, здраве и благоденствие.

Ползата от усмивката

Усмивката е най-добрата профилактика на лошото настроение. Създайте си правило да се усмихвате на отражението си в огледалото. Когато човек се усмихва, у него се произвежда хормона на радостта,  нивото на стрес пада. Защитните механизми на усмивката помагат в борбата с депресията и болестите.

Усмивката подобрява енергията. Колкото повече човек се усмихва, толкова по-чисто е биополето му, и толкова повече то го предпазва от негативното влияние на външния свят.

Най-добрата превенция на меланхолия и депресия са смеха и доброто настроение, което не е трудно да си създадете сами. Създайте си правило да  търсите  положителните аспекти във всичко. След натоварен ден си пуснете някоя комедия и се посмейте от сърце. Енергията на смеха ще ви избави от натрупания през деня негативизъм.

Вие се усмихвате, когато имате добро настроение? А обратното? Започнете да се усмихвате и така ще си вдигнете настроението.

Добре познато правило: натоварването върху която и да била  мускулна група  я  държи в добра форма. Младолико и свежо лице в продължение на много години ще ви осигурят  същите тези усмивки и смях.

Усмивката прави чудеса

Забелязали ли сте, че с усмивка, можете да постигнете почти всичко? Спомнете си, че в живота ви е имало моменти, когато вашето добро настроение се е предавало и на други хора  и ги е  зареждало с  оптимизъм.

Друго такова чудо – вътрешната усмивка. Практикуващите лекари са съгласни, че тя помага да се справим  с вътрешното напрежение, оказва благоприятен ефект върху нервната система, храносмилането и функциите на мозъка.

За да  практикувате усвояването на метода на  вътрешната усмивка, е достатъчно  да заемете удобна поза, да затворите очи и да си представите нещо положително (усмивка на дете,  пролетно слънце, обяснение в любов …). Представете си  сноп от енергия, който прониква в тялото ви като топъл въздух. Ще  почувствате как мускулите ви се отпускат, а тялото ви се  изпълва с енергия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *