Пренаселеността на Земята и бъдещето на планетата – само за 6 минути (видео)

Наскоро бе публикуван видеоклип, който показва какви проблеми очакват нашата планета и нейните жители в близко бъдеще поради пренаселеността.

В рамките на шест минути е показан темпът на растеж на популацията на човешкия вид за повече от 200 хиляди години.

Така например, за да достигне рекордният един милиард, на човечеството са му били необходими 200 хиляди години развитие. След това настъпва скок, който позволява на човечеството да нарасне до сегашните седем милиарда само за последните няколко века.

И ако този темп на нарастване на населението се запази, още през следващия век населението на Земята ще достигне 11 милиарда души.

Създателите на филма се позовават на мнението на учените, които смятат, че подобна тенденция на нарастване на населението ще има изключително отрицателно въздействие върху човешкото общество.

Ресурсите на планетата не са неограничени. В близко бъдеще ние ще се сблъскаме с пренаселеност, която ще доведе до недостиг на храна, глад и свързаните с това международни конфликти и войни.

Бел. ред. Клипът твърде едностранно разглежда проблема с пренаселеността, без да отчита, че 80 % от потреблението на планетата се пада на онези 20 %, които не си знаят парите…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *