Равновесие на силите: Ако много се страхувате от нещо – точно това и ще получите

Балансът може да бъде нарушен не само с действия, но и с мисли.

Всичко в природата се стреми към равновесие. Разликите в атмосферното налягане се изравняват от вятъра. Разликата в температурите се компенсира чрез топлообмен. Това са все прояви на Закона на равновесието. Навсякъде, където се появи излишен потенциал от някаква енергия, се появяват равновесни сили за преодоляване на дисбаланса. Балансът може да бъде нарушен не само с действия, но и с мисли.

И не само защото след тях следват действия. Както знаете, мислите генерират енергия. Нарушавайки равновесието, имайки излишен капацитет,  без значение дали става дума за осъждане, омраза, злоба или гордост в себе си, самохвалство като цяло няма значение с какъв знак е – или +, (важно е колко са единиците към една или друга страна), вие винаги ще получавате удар по носа под формата на проблеми с различен степен на трудност.

Свикнали сме в живота ни да има бели и черни ивици, успехът се сменя с поражение. Това са прояви на Закона на равновесие. В края на краищата, както добрият късмет, така и неудачите, са нарушения на баланса. Пълно равновесие – това е, когато нищо не се случва, но нещо абсолютно не съществува.

Или поне никой не успял да наблюдава. В света непрекъснато се срещат: ден – нощ, прилив – отлив, раждане – смърт и така нататък. Дори във вакуум непрекъснато се създават  и унищожават елементарни частици.

Един момент! Както късметът, така и лошия късмет са разстройство на баланса, но това нямаше да се случи, ако не се нарушаваше баланса.

Пълно равновесие – това е, когато нищо не се случва, който не действа – не прави грешки, мислете си за отношението си към добро и лошо.

Ако твърде много обичате нещо или желаете – то ви се отнема. Ако сте недоволни от нещо или не го искате, вие го получавате в изобилие. Силно желание или нежелание за нещо, както и всички неравновесени чувства и реакции, които излизат извън границите на + или -, всичко това е излишен капацитет, който предизвиква вятъра на равновесните сили.

Трябва да научите себе си да не създавате излишни потенциали, като за тази цел е необходимо да снижите важността, трябва промените отношението си, а за това е необходим ваш наблюдател. Когато променяте отношението си, след него се променят вашите мисли и емоции, променя се вашият свят и пейзажа около вас, всичко се променя към по-добро.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *